Belastingvoordeel voor wie in een website investeert

Lage bezoekersaantallen, weinig conversies, een oud (en traag) besturingssysteem of een ietwat gedateerde lay-out? Is jouw website dringend aan vernieuwing toe? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Tussen 12 maart 2020 en 31 december 2020 kunnen Vlaamse ondernemingen, die bij hun oprichting of uitbreiding investeringen uitvoeren, onder bepaalde voorwaarden profiteren van een investeringsaftrek. Hierdoor kan je tot 25% van je totale investering aftrekken van de belastbare winst. Ook digitale investeringen vallen hieronder. Het is dus het ideale moment om jouw website een opfrisbeurt te geven!

Wat zijn digitale investeringen?

Digitale investeringen zijn de digitale vaste activa die dienen voor de integratie en de exploitatie van digitale betalings- en factureringssystemen en de systemen die dienen voor de beveiliging van informatie- en communicatietechnologie. Kortgezegd, jouw nieuwe website valt onder dit type investeringen en ook investeringen in een webshop voor e-commerce komen hiervoor in aanmerking.
 

Komt mijn bedrijf in aanmerking voor de investeringsaftrek?

Niet alle bedrijven kunnen profiteren van de investeringsaftrek. Dit voordeel is gereserveerd voor zelfstandigen en kleine vennootschappen, op voorwaarde dat ze voldoen aan de volgende 3 criteria:

- Maximum 50 werknemers

- Maximum €9 miljoen jaaromzet

- Maximum €4,5 miljoen balanstotaal
 

Hoe vraag ik deze investeringsaftrek aan?

Vennootschappen die willen genieten van dit voordeel moeten de nodige informatie ter beschikking stellen wanneer ze hun vennootschapsbelasting indienen. Het gaat hier ondermeer over de datum van aanschaf, de waarde en de afschrijvingsduur en een geldig aankoopbewijs. Meer informatie hierover vind je op de website van Vlaio en natuurlijk bij je boekhouder.

Niet helemaal zeker of jouw website nog up-to-date is? Bekijk dan zeker even onze handige checklist: Een nieuwe website laten maken? Houd rekening met deze 8 nuttige tips!


Klaar voor een nieuwe website? Aarzel niet om ons te contacteren!