De 'like-knop' verdwijnt van Facebook pagina's. Vinden we dit leuk?

Zo nu en dan voert Facebook updates uit aan haar design en één van de meeste recente valt op, zeker voor mensen die actief bezig zijn met hun bedrijfspagina. De iconische like-knop zal namelijk binnenkort verdwijnen van alle pagina’s van bedrijven en bekende personen.

Vind ik niet leuk!

Oh nee, zijn likes niet heel erg belangrijk op je Facebookpagina? Wel, eigenlijk niet zo zeer. Het aantal likes toont je paginabezoekers in zekere zin hoe populair je bent. Maar eigenlijk zegt het niet heel veel over je community en het engagement van deze “likers”. Mensen kunnen namelijk in het verleden een pagina geliket hebben, zonder er nu nog veel aandacht aan te besteden. De pagina staat dus enkel nog in een lijstje op het profiel van deze persoon, maar verder gebeurt er meestal niet veel mee.

Bouwen aan een sterke community

Wat belangrijker wordt is het aantal volgers. Dit zijn mensen die ook aangeven updates van jouw pagina op hun tijdslijn te willen ontvangen. Het hoofddoel van deze nieuwe strategie van Facebook is het voor bedrijven makkelijker maken om community op te bouwen. Mensen die je volgen, zijn namelijk oprechter geïnteresseerd in wat je doet en de berichten die je post. Het zou dus op die manier mogelijk moeten zijn meer organisch bereik te behalen. Al valt het natuurlijk af te wachten of dit effectief zo’n groot verschil betekent. Betalend bereik blijft voor Facebook zelf natuurlijk hun belangrijkste bron van inkomsten.

Andere nieuwigheden

Het verdwijnen van de like-knop is niet het enige dat zal veranderen aan bedrijfspagina’s. Het design wordt intuïtiever en pagina’s krijgen vanaf nu ook een tijdslijn, waar ze als bedrijf kunnen reageren op posts. Je kan als bedrijf dus in interactie treden met fans en andere bedrijven. Mensen die dit zien, kunnen jouw pagina eenvoudig gaan volgen via deze comments. Daarnaast komt er ook een nieuw Q&A-format. Alles met het oog op community building.

In de strijd tegen valse profielen en posts, zullen paginarollen specifieker toegewezen kunnen worden en zal hate speach en spam sneller gedetecteerd kunnen worden.

Deze updates worden de komende maanden uitgerold over alle pagina’s!

 

Vragen hierover? Geef ons een seintje!