Een duidelijke boodschap van Energieconcepten (de kracht van video)

De terugdraaiende teller is verleden tijd!

Vanaf 2021 is het systeem met de terugdraaiende teller verleden tijd voor mensen die nieuwe zonnepanelen aanschaffen. Dit baart veel mensen zorgen, want is het dan nog wel interessant om zonnepanelen te plaatsen? Veel mensen denken van niet.

Energieconcepten stelt mensen gerust: de beste duurzame investering voor je huis, zijn nog steeds zonnepanelen! Maar hoe maak je dat duidelijk? Met een animatie, natuurlijk!

Stap 1: de boodschap formuleren

Voor Energieconcepten creëerden we onderstaande animatie om de mensen in te lichten. Hoe kan je zonnepanelen het beste gebruiken? Hoe haal ik toch nog winst uit mijn zonnepanelen nu de terugdraaiende teller niet meer bestaat? 

De animatie vertelt een best ingewikkeld verhaal op een eenvoudige, begrijpbare manier. De combinatie van beeld en geluid werkt vaak makkelijk.

Stap 2: tell the world!

De boodschap was duidelijk, dus stuurden we die de wijde wereld in. Deze animatie wordt enerzijds door de vertegenwoordigers gebruikt om het verhaal te verduidelijken aan klanten. Anderzijds zorgen wij met de hulp van doelgerichte marketing dat de boodschap bij zo veel mogelijk mensen terechtkomt. Denk hierbij aan:

  • Social media berichten
  • Advertenties om zo veel mogelijk offerte-aanvragen binnen te krijgen
  • Remarketing advertenties
  • Een verkorte versie als display ad (deze wordt afgespeeld op Youtube, alvorens je filmpje wordt getoond)

Vertel JOUW verhaal

Om aan marketing te doen heb je meerdere experts nodig. Een marketeer voor de strategie en uitvoering van campagnes. Een copywriter voor leuke teksten. Een grafisch ontwerper voor een prachtige opmaak én een webontwikkelaar om alles op je website te plaatsen. Als extern marketingteam voor jouw KMO hebben we deze allemaal in huis!

Wij helpen je graag om jouw verhaal op een duidelijke manier de wereld in te sturen!