Een nieuwe website laten maken? Houd rekening met deze 8 nuttige tips!

Een website zet jouw bedrijf online op de kaart. Daarom is het erg belangrijk dat deze voldoet aan alle standaardeisen. Zo wordt jouw site beter zichtbaar op Google en kan deze de bezoeker overtuigen om jouw diensten of producten aan te kopen.

1. Design

Na de eerste klik, krijgt jouw websitebezoeker een eerste indruk door het design. Let erop dat de vormgeving bij je huisstijl past en of de structuur logisch is ontworpen. Heel belangrijk is ook dat de ontwerper rekening houdt met de gebruikerservaring.

2. Tekst en beeld

Schrijven voor het web is een aparte kunst. Schrijft een copywriter je teksten zodat deze vlot lezen én geoptimaliseerd zijn voor SEO? En zorgt je websitebouwer ook voor aantrekkelijke foto’s? Want ook passend beeldmateriaal op je website is cruciaal.

3. Responsive

Een responsive website is er een die je optimaal kan gebruiken op alle verschillende soorten apparaten. Van computers, tablets tot smartphones. Zodat je website op elk formaat goed wordt getoond.

4. Beheersysteem 

Je website is klaar. En nu? Je wil natuurlijk zelf gemakkelijk tekst en beeld op je eigen website kunnen aanpassen. Een gebruiksvriendelijk en gemakkelijk uit te breiden beheerssysteem is van groot belang. Wat ben je anders met een gloednieuwe website die je niet up-to-date kan houden?

5. Google Tools

Je website koppelen aan Google levert je een doordachte zoekmachinemarketing op.
Check dus zeker af met je toekomstige websitebouwer of: 

  • SEO-tags zijn voorzien in het beheerssysteem;
  • jouw website wordt ingebracht bij Google Search Console?;
  • een sitemap van je website wordt voorzien die structuur meteen kenbaar maakt aan Google en daardoor gemakkelijker wordt opgenomen;
  • een verbinding met Google Analytics is voorzien op de website;
  • of je toegang hebt tot de statistieken zodat je het gebruik en de resultaten van je website kan meten.

6. Domein en hosting

Een goede domeinnaam is één. Een veilig en flexibel beheer van dat domein is een andere zaak. Weet dat je met een https-verbinding veilig surft en je gegevens goed beschermd zijn. Vraag na of je e-mailaccounts kan koppelen aan je website (bv. info@maes-media.be) en of je voldoende webruimte krijgt voor foto’s en video’s.

7. Gegevensbescherming

Wordt je website volledig gebouwd conform de GDPR-privacywetgeving? En gebeurt dit op de meest efficiënte manier?

8. Online marketing bij je websitebouwer

Een auto heeft brandstof nodig om te kunnen rijden. Zo is het ook bij je website. Marketingacties zorgen ervoor dat (toekomstige) klanten online bij jouw bedrijf terechtkomen. Een koppeling tussen je website en je online marketing zorgt voor flexibiliteit en garandeert veel mogelijkheden.

Ben jij helemaal klaar voor een geoptimaliseerde website? Bij MaesMedia gaan we met veel plezier en de nodige portie creativiteit aan de slag voor jouw nieuwe online adres.