Juvah: online offertecalculator om meer leads te genereren

Wie is Juvah?

Juvah is expert in ventilatie en zet heel sterk in op nieuwe technieken om hun klanten nog beter van dienst te zijn. Juvah heeft ook een eigen opleidingsinstituut opgericht voor huidige én nieuwe werknemers. Zo zorgen ze steeds opnieuw voor de beste ventilatiesystemen en service.

Uitdaging: Meer leads verzamelen

Veel mensen vergelijken graag offertes wanneer ze gaan investeren. Om nog meer leads binnen te krijgen, zochten we samen met Juvah naar een manier om dit voor elkaar te krijgen. Zo ontstond de offertesimulator.  

Aanpak: Offertesimulator gekoppeld met marketing automation

We ontwikkelden een simulator die een eerste prijsindicatie geeft, afhankelijk van de wensen van de klant. Deze doorloopt enkele stappen met daarbij steeds extra verduidelijkingen door middel van video of begeleidende tekst. De stappen zijn:

 • Keuze van het ventilatiesysteem
  • Ventilatie C of ventilatie D
  • Installatie door Juvah of zelfbouw
 • Het project
  • Type woning: nieuwbouw of renovatie
  • Aantal ruimtes: hoeveel slaapkamers, wc’s, …
 • Beschikbare plannen (optioneel)
  • Plannen architect
  • EPB
  • Voorontwerp ventilatie

Wanneer je je gegevens achterlaat, krijg je een voorlopige offerte te zien. Deze berekening geeft niet de definitieve prijs weer, maar wel een hele duidelijke indicatie. Voor de uiteindelijke offerte heeft Juvah alle kleine details nodig en daarvoor moeten alle plannen gekend zijn.  

Op de resultatenpagina kan de klant onmiddellijk contact opnemen met Juvah. Als die dat niet meteen doet, neemt Juvah zelf contact op.  

Door middel van gerichte mail-automation proberen we de klant ook te tonen waarom Juvah zijn of haar ventilatiepartner zou moeten worden. We focussen hierbij op expertise en recente klantenervaringen. Aangezien de klant de website van Juvah heeft bezocht, krijgt hij diezelfde boodschappen als remarketing op social media te zien.

Webshop om huidige klanten verder te helpen met onderhoud

Een goed onderhouden ventilatiesysteem heeft een veel hoger rendement. Op de nieuwe webshop van Juvah kunnen mensen filters en ventielen bestellen voor hun ventilatiesysteem. Om het voor klanten nog duidelijker te maken wat er allemaal nodig is voor een grondig onderhoud, zijn er verschillende onderhoudspakketten samengesteld. Op deze manier helpt Juvah haar bestaande klanten het beste rendement te behouden.  

Meer leads voor jouw bedrijf 

Een eigen marketingteam voor jouw KMO? MaesMedia heeft alle mensen in dienst om van jouw marketing een succesverhaal te maken: merkstrategen, paid media specialists, copywriters, grafisch designers, webdevelopers... Wil jij ook meer leads? Neem dan zeker contact met ons op!