Maes Vakhandel: een volledig geautomatiseerde webshop via Pimcore

Wie is Maes nv?

Als Kempische ondernemer verdien je om met de beste tools en machines te werken. Maes nv levert en onderhoudt producten van de hoogste kwaliteit tot op je werkvloer.

Maes nv telt vijf submerken, elk met een eigen aanbod. Zo kan je er terecht voor: Kärcher machines (Maes Reiniging), machines voor bouw en tuin (Maes Machinery), auto-onderdelen, banden en werkplaatsinrichting (Maes Automotive), ... Maes Vakhandel biedt tools, machines, onderdelen en verbruiksgoederen aan de Kempische vakman. 

Uitdaging: honderdduizenden producten automatisch synchroniseren en verkopen    

Het belangrijkste voor Maes Vakhandel is snelheid. En daar gaan ze ver in. Bestel je in de voormiddag nieuwe tools, machines of onderdelen, dan ontvang je die vandaag nog op de werkvloer. Zo verspil jij geen tijd met wachten of winkels af te schuimen.

Om die snelheid te kunnen bewaren, zijn er verschillende aspecten belangrijk:

  • Verschillende leveringsroutes per dag;
  • Een efficiënte afhandeling van de bestellingen;
  • Een up-to-date en handig productoverzicht voor de klant.

Maes nv biedt honderdduizenden producten aan. Data van deze grootorde wil je niet manueel gaan ingeven. Uitdagingen genoeg!

Aanpak: koppelingen met ERP en dataverrijkingssoftware op het Pimcore CMS  

MaesMedia maakt websites en webshops meestal via een eigen CMS. Indien het gaat over enorme hoeveelheden data, kiezen we voor het Pimcore CMS. Pimcore kan namelijk:

  • miljoenen producten met klantspecifieke prijzen verwerken
  • rekening houden met complexe b2b- en b2c prijssettings
  • gekoppeld worden met ERP-systemen
  • werken met complexe productconfigurators en aangepaste b2b afrekenprocessen

Alvorens een klant een bestelling plaatst, moet er natuurlijk een aanbod zichtbaar zijn. Lees: er moet data op de webshop staan. Al die producten wil je als bedrijf niet manueel inputten.

We legden een koppeling tussen de ERP van Maes Vakhandel en een dataverrijkingssoftware. Die vult mooi de webshop. Beter nog, door ze te combineren kan je je producten sorteren op populariteit volgens een score die de tools eraan geven. 

Wanneer een klant een bestelling plaatst bij Maes Vakhandel, wordt er een factuur en orderbevestiging gegenereerd in de ERP. Zo krijg je je bestelde producten razendsnel én efficiënt geleverd! 

Resultaat: bestel nu je producten via Maes Vakhandel en krijg je producten snel op de werkvloer geleverd   

Bekijk hier de nieuwe webshop van Maes Vakhandel. Wij zouden zeggen: plaats een bestelling en test zeker zelf hoe snel het duur voor je een bestelling geleverd krijgt.

Om de lancering van de webshop te promoten, werkten we verschillende advertenties uit. Ook daarna blijven we focussen op lead generation, targeting en remarketing. Door in te zetten op verschillende kanalen zorgen we ervoor dat de Kempische vakman snel de webshop van Maes Vakhandel vindt en nog sneller z’n bestelling aankrijgt!

Ook een geautomiseerde webshop nodig?

Wil jij ook graag een volledig platform laten uitbouwen? Laat het ons zeker weten – wij zitten bomvol ideeën!