Loop geen klanten meer mis dankzij jouw externe marketingbureau

Van strategie tot uitvoering: samen zorgen we voor groei

Marketing is veel meer dan zomaar iets posten op je social media en hopen dat je klant koopt. Online marketing start met een fantastische website voor je bedrijf. En die begint op zijn beurt bij de eindgebruiker. Wij denken zoals jouw klant, zodat jouw bedrijf hier voordeel uit haalt.

Bekijk MaesMedia als jouw externe marketingafdeling. Een Marketingteam dat maandelijks nieuwe marketingcampagnes bedenkt en probleemloos uitvoert!

twee marketeers die een gouden award vasthouden

Strategie

Is jouw doelgroep ‘iedereen’? Hopelijk niet! Dan dan mik jij veel te breed. Je kan niet iedere persoon met eenzelfde boodschap en product of dienst bereiken. Het bepalen van je doelgroep is één van de belangrijkste stappen in je marketing. 

Je volledige communicatie hangt af van je doelgroep. Hoe je communiceert, via welke manieren je communiceert, wat je communiceert, …

foto van een marketeer aan haar bureau

Social media beheer 

Onze marketeers spreken nog nét niet in #hashtags, zo goed voelen we ons thuis in de digitale wereld. We onderhouden je social media profielen: Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, TikTok, … Denk hierbij aan contentcreatie, remarketing, advertising, employer branding, promotie van je evenement

Wat wil jouw doelgroep zien op social media? Welke social media kanalen gebruiken we hier het best voor? Wat wil jij bereiken met social media? Welke tone of voice gaan we hanteren? We zorgen voor een strategie en resultaten. 

Google: SEO, SEA, GMB 

SEO: je website optimaliseren zodat je hoog scoort in Google. Denk aan relevante content zoals de teksten van je pagina’s en specifieke blogartikels. Het is ook belangrijk dat je website hiervoor geoptimaliseerd is. Je kan niet gewoon ‘vacature administratief medewerker’ typen en verwachten dat je in de Google Jobs snippet komt. We doen mee zoekwoordenonderzoek, schrijven zoekwoordgerelateerde artikels en maken speciale SEO-pagina’s aan. 

SEA: Een gesponsorde vertoning van jouw bedrijf aan een potentiële klant die op zoek is naar producten of diensten die jij aanbiedt. Zo zorg je ervoor dat potentiële klanten sneller in contact komen met jouw bedrijf. Er bestaan ook display ads. Dit zijn visuele advertenties binnen het Google netwerk: YouTube, Gmail, websites, blogs. Hier kunnen we heel nauwkeurig doelgroepen bepalen en relatief goedkoop een groot bereik hebben. 

My business: Als mensen je bedrijfsnaam (of zoektermen die bij jou aansluiten) opzoeken, wordt je bedrijf gratis vermeld in een kader aan de rechtse kant. Je verschijnt ook eerder bij lokale zoekopdrachten. We vullen je gegevens en foto’s aan zodat je direct een professionele indruk nalaat. Resultaat: meer visibiliteit en een hogere ranking in Google.

Copywriting

Succes is onlosmakelijk verbonden met een sterk verhaal. En een sterk verhaal is er eentje dat geloofwaardig is voor al jouw stakeholders. Van klanten tot aandeelhouders en potentiële medewerkers. 

Authentiek en inspirerend zijn is de boodschap, want dit schept vertrouwen en zet aan tot actie!

We schrijven blogberichten, social media content, vacatureteksten, nieuwsartikels, mailings, …

Employer branding

Om meer juiste teamleden aan te trekken, heb je een sterk werkgeversmerk nodig. Dit start vanuit de simpele vraag: “Wat heb jij toekomstige en huidige medewerkers te bieden? Wat is de meerwaarde ten opzichte van andere bedrijven?” Hiervoor hebben we een stappenplan geschreven: werknemers vinden in 5 stappen.

Mailings

We stellen een mail op om jouw producten en / of diensten aan te prijzen aan prospecten en klanten. We maken een mooi ontwerp dat helemaal in je huisstijl past en schrijven aantrekkelijke teksten. Door verschillende call-to-actions te voorzien in de mail, verhogen we de conversie van jouw boodschap. Wat wil jij ‘in the picture’ zetten? Een promotie, klantendag, nieuw product? Wij beschikken over een zeer voordelige formule om b2b mailadressen in grote aantallen aan te kopen.

Marketing automation

We stellen een reeks op van mails die elkaar op een bepaalde manier opvolgen om prospecten / klanten te overtuigen. We ontwerpen een mooie template die helemaal in je huisstijl past. 

Voor vele KMO's hebben we ook al automatische prospectiecampagnes opgestart. We kijken naar je salesproces en zien hoe we dit kunnen uitbreiden met marketing automation.

Benieuwd hoe we marketing automation bij MaesMedia zélf toepassen? Ontdek het in deze blogpost! 

Website analytics en UX improvements

Met een conversie audit neemt MaesMedia je pagina onder de loep. Verwacht je aan aanbevelingen over hoe je je conversies optimaliseert. Zo leveren jouw online advertenties naast kliks en verkeer, ook extra abonnees, verkopen, sollicitaties… op en voorkom je dat je geld uitgeeft aan marketing zonder je doel te bereiken. 

Ook bij onze eigen websites gaan we kijken naar meer conversies, betere scores van advertenties, AB-testing, ... 

Het voordeel van een extern Marketingteam voor je online marketing

We doen niet gewoon wat je vraagt, maar komen zelf af met ideetjes. Je krijgt enkele vaste contactpersonen, maar heel ons team werkt mee aan je marketing. Wij verkiezen een open communicatie en werken samen met jou in vertrouwen. Daarom werken we niet met vaste contracten. 

Design, performance marketing, copywriting, … Zelfs een Facebook advertentie passeert hier bij minstens drie verschillende mensen. En dat zijn allemaal mensen die een kritische pet hebben opstaan. En dat mag je letterlijk nemen, want we hebben er laten drukken. 

Marketeer zit in de meeting room en kijkt naar het scherm.
Bubble

Recente blogposts over marketing:

Hoeveel kost e-commerce op maat? De prijsfactoren uitgelegd

Hoeveel kost e-commerce op maat? De prijsfactoren uitgelegd

WISMO en andere customer support vragen: zo vermijd je ze

WISMO en andere customer support vragen: zo vermijd je ze

Een concurrent gebruikt mijn bedrijfsnaam als zoekwoord. Wat nu?

Een concurrent gebruikt mijn bedrijfsnaam als zoekwoord. Wat nu?

Wat is Google Consent Mode v2?

Wat is Google Consent Mode v2?

Een API-Integratie met Trustprofile op je webshop: de moeite waard

Een API-Integratie met Trustprofile op je webshop: de moeite waard

Hoe koppel ik mijn betaalkaart aan Google ads?

Hoe koppel ik mijn betaalkaart aan Google ads?