Wil jij een huisstijl laten maken? Bekijk onze voorbeelden!

Je moet opvallen in een wereld vol concurrentie. Je wilt immers niet verdwijnen in de massa, maar juist een blijvende indruk maken op potentiële klanten. Een slimme manier om dit te bereiken, is door een professionele huisstijl te laten maken.

In deze blogpost leren we je meer over de onderdelen van een huisstijl, hoe wij een huisstijl maken en enkele voorbeelden die we gemaakt hebben.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bespreek met ons je huisstijl

Waaruit bestaat een huisstijl?

Een professionele huisstijl bestaat uit verschillende elementen die samen een sterk geheel vormen. Elk element draagt bij aan de visuele identiteit van je merk. Dit zijn de belangrijkste elementen die we bij MaesMedia in overweging nemen bij het ontwerpen van jouw huisstijl! 

1)    Logo

Het logo is het gezicht van je merk en moet direct herkenbaar zijn. Een goed ontworpen logo weerspiegelt de kernwaarden en het unieke karakter van je bedrijf. Denk aan iconische logo's zoals het appeltje van Apple of de swoosh van Nike. Ze zijn eenvoudig, maar onmiddellijk herkenbaar.

Iconische logo's zijn onmiddellijk herkenbaar.

Bij een logo hoort vaak ook een baseline, maar niet altijd. Bij MaesMedia gebruiken we bijvoorbeeld heel simpel ons concept als baseline: Marketingteam. 

2)    Kleurenschema

Kleuren hebben een krachtig effect op emoties en kunnen de perceptie van je merk beïnvloeden. Het kiezen van de juiste kleuren die passen bij je bedrijfswaarden en doelgroep is essentieel. 

Bijvoorbeeld, heldere en levendige kleuren kunnen energie en jeugdigheid communiceren, terwijl zachte en neutrale kleuren een gevoel van betrouwbaarheid en professionaliteit kunnen uitstralen.

Andere kleuren geven een totaal ander gevoel. Kijk maar naar ons logo (origineel: linksboven)

3)    Typografie

De juiste lettertypes dragen bij aan de uitstraling van je merk. Daarom kiezen wij lettertypes die goed passen bij je bedrijfsidentiteit. Bijvoorbeeld, een strak en modern lettertype kan geschikt zijn voor een technologiebedrijf, terwijl een klassiek en elegant lettertype beter past bij een luxe merk. 

Ook belangrijk: leesbaarheid! Zorg er wel voor dat je boodschappen nog leesbaar zijn. 

4)    Grafische elementen

Grafische elementen, zoals patronen, texturen en vormen, kunnen een extra dimensie toevoegen aan je huisstijl. Ze kunnen dienen als achtergronden, accenten of visuele versterking van je boodschap. Bij MaesMedia experimenteren we graag met grafische elementen om een unieke en opvallende huisstijl te creëren. Dit is niet per se altijd het geval bij élke huisstijl. Dat hangt enorm af van jouw bedrijf en jouw doelgroep. 

5)    Fotografie

Misschien wel een van de meest onderschatte huisstijlelementen: foto's. Eigen foto's zijn cruciaal voor de branding van je merk. Je kan een eigen huisstijl toch niet gaan combineren met stockfoto's? Daar gaat je eigen, unieke identiteit. 

Huisstijl laten maken: het stappenplan

Een huisstijl laten maken, dat doe je niet zomaar. Er zijn verschillende stappen die we nemen om ervoor te zorgen dat jouw huisstijl perfect aansluit bij jouw doelen, en nog belangrijker: bij die van jouw klant. 😉

We streven ernaar om een huisstijl te maken die niet alleen mooi is, maar ook de essentie van je merk weerspiegelt en een blijvende indruk achterlaat bij je doelgroep. En daarvoor hebben we een stappenplan. 

Stap 1: Jouw bedrijf en klant leren kennen 

Voordat we enthousiast aan de slag gaan met het maken van jouw huisstijl, is het belangrijk om eerst je bedrijf en je doelgroep goed te begrijpen. Denk na over de kernwaarden, missie en visie van je bedrijf. Wat wil je uitstralen? Ben je bijvoorbeeld modern en trendy of juist betrouwbaar en professioneel? 

Daarnaast is het cruciaal om je doelgroep in kaart te brengen. Dit doen we uiteraard samen met jou. Enkele vragen die je op weg kunnen helpen: 

 • Wat doet jouw bedrijf
 • Hoe is je bedrijf ontstaan, en waarom
 • Wat is je beste product
 • Wat is jouw USP
 • Wie is je klant
 • Waarom koopt een klant? 
 • Waarom koopt een klant niét bij jou? 
 • ... 

Stap 2: Je huisstijl start bij je logo 

Een van de belangrijkste onderdelen van je huisstijl is je logo. Dit is hét symbool waarmee mensen je bedrijf herkennen en onthouden. Denk maar aan de iconische logo's van wereldberoemde merken zoals Nike, Apple en McDonald's. 

Een goed ontworpen logo is eenvoudig, krachtig en uniek. Het weerspiegelt de identiteit en waarden van je bedrijf. Samen met onze getalenteerde grafisch ontwerpers zorgen we ervoor dat jouw logo opvalt tussen de rest en een blijvende indruk achterlaat bij je doelgroep.

Stap 3: Kleurenschema's 

Kleuren worden vaak gelinkt aan bedrijven. Denk maar aan het herkenbare rood van Coca-Cola, het rustgevende groen van Starbucks en het speelse geel van McDonald's. Wanneer we je logo ontwerpen, denken we ineens na over de kleuren die erbij horen. 

Stap 4: Lettertypes

De keuze van de juiste typografie lijkt misschien een klein detail, maar het kan een groot verschil maken in de uitstraling van je huisstijl. Het lettertype dat je gebruikt, bepaalt mee de leesbaarheid, stijl en persoonlijkheid van je boodschap. 

Denk maar aan het strakke en moderne lettertype van Google of het speelse en vriendelijke lettertype van Disney, of het zakelijke van Microsoft. Andere bedrijven, andere klanten, andere huisstijlen en dus ook andere fonts

Door te spelen met verschillende lettertypes kun je de gewenste sfeer en uitstraling creëren die past bij je bedrijf. Bij MaesMedia helpen we je bij het kiezen van de juiste typografie die aansluit bij je huisstijl en je boodschap versterkt.

Stap 5: Grafische elementen en sjablonen (eventueel)

Naast een logo, kleurenschema en typografie kunnen grafische elementen en sjablonen je huisstijl versterken. Grafische elementen, zoals vormen, lijnen of illustraties, voegen een extra visueel element toe aan je marketingmaterialen. 

Dit hangt vaak af van het logo dat we gemaakt hebben. Bij sommige huisstijlen past dit zeer goed, bij andere minder. Wanneer we later een website maken, of social media content, zijn zo'n grafische elementen vaak een klein, maar leuk detail! 

Stap 6: We maken foto's die bij je huisstijl passen 

Smile for the camera! 📸 Wist je dat onze designer ook onze fotograaf is? Hij weet dus perfect wat voor foto's bij jouw huisstijl passen. Deze foto's kunnen we gebruiken op je website, social media, brochures, flyers, ... 

Boek je fotoshoot 

Stap 7: Je huisstijl implementeren en naar buiten brengen 

Het hebben van een sterke huisstijl is één ding, maar het consistent toepassen ervan op alle kanalen is minstens zo belangrijk. Denk aan je website, sociale media, gedrukte materialen, visitekaartjes e-mails en meer. Consistentie in je huisstijl zorgt voor herkenbaarheid en versterkt de impact van je boodschap. 

Het is alsof je overal je persoonlijke stempel drukt. Bij MaesMedia helpen we je bij het implementeren van je huisstijl op al je marketingkanalen, zodat je consistent en professioneel overkomt.

Stap 8: Optimaliseren 

De wereld van marketing en design staat nooit stil. Wat vandaag trendy is, kan morgen alweer verouderd zijn. Daarom is het belangrijk om je huisstijl regelmatig te evalueren en te optimaliseren. Blijf de resultaten meten en luister naar de feedback van je klanten. E

en succesvolle huisstijl is niet iets statisch, maar iets dynamisch dat met je bedrijf meegroeit. Bij MaesMedia geloven we in proactieve acties en sparren met onze klanten. We blijven betrokken en kijken altijd naar mogelijkheden om je huisstijl verder te verbeteren en aan te passen aan veranderende trends en behoeften.

Voorbeelden van huisstijlen die we maakten voor onze klanten

Huisstijl voorbeeld: MaesMedia (wijzelf! 😉)

Onze eigen huisstijl is in de loop der jaren al wel wat veranderd, alhoewel het logo en de kleuren steeds hetzelfde is gebleven. Hier en daar zijn kleine stijlelementen veranderd, zoals de baseline van het logo of de fonts die we gebruiken voor titels op brochures of social media posts. 

Huisstijl voorbeeld: Fix Funderingen

Fix is een funderingsbedrijf uit Retie. Hun huisstijl is opgebouwd vanuit het blauwe, 3D lijkende 'F' logo. De verschillende kleuren uit het logo zijn de drie verschillende kleuren blauw die we doorheen alle marketingtoepassingen gebruiken. Het dankbare aan dit logo, is dat je het makkelijk als een op stijlelement kan gebruiken, of kleine elementen ervan. 

Huisstijl voorbeeld: Maes nv

Het is moeilijk om Maes nv in één zin samen te vatten, aangezien ze eigenlijk een groep van bedrijven zijn. Zo is er bijvoorbeeld: 

Als je toevallig de websites van Maes nv hebt opengeklikt, zie je overal dezelfde stijl, maar de kleuren zijn anders. Elk merk gebruikt dezelfde lettertypes en stijlelementen (de afgeronde driehoekjes), maar de kleuren zijn anders. Zo is de branding herkenbaar voor de groep, maar toch verschillend genoeg voor de individuele merken. 

Huisstijl voorbeeld: LED Visions

LED Visions verhuurt LED-schermen voor live events. Aangezien het om een visuele sector gaat, wilden we ook wel heel visueel gaan met het logo en de huisstijl. Dat doen we door gebruik te maken van stoere lettertypes en felgekleurde bollen, die een groot contrast vormen met de ofwel zwarte, ofwel witte achtergronden. 

Huisstijl voorbeeld: Tom Serneels

Serneels Bikes is officiële dealer van gekende moto- en fietsmerken zoals Kawasaki, Honda, Suzuki, Sym (Tom Serneels Westerlo) en Kawasaki, Benelli, Norta en Giant (Serneels Bikes Zonhoven).

De rebranding is gemaakt vanuit de visie van Tom Serneels: hij wilt bekend staan voor z'n uitstekende service. Het logo lijkt misschien wat apart voor een motowinkel, maar het is een typische sleutel die nodig is bij moto-onderhoud. Wist je dat we een case schreven over de rebranding van Tom Serneels

Huisstijl voorbeeld: Strength Studio

Anne-Floor richtte haar eigen PT zaak 'Strength Studio' op. Hiermee wil ze haar klanten helpen hun doelen te halen. Of het nu gaat om afvallen, een gezonder leven leiden of je gewoonweg beter in je vel voelen: Anne-Floor helpt je op weg. Ook over deze rebranding schreven we een case. 

In het logo zijn bijvoorbeeld de initialen A-F van Anne-Floor verwerkt alsook het symbool van een halter. Anderzijds straalt zo’n symbool ook kracht uit, wat je weer kan linken aan het bedrijfsimago en de bedrijfsnaam. De gouden kleur die in de huisstijl is verwerkt, staat voor kracht en zelfzekerheid.  

Een huisstijl laten maken: prijzen 

Wil jij een huisstijl laten maken en ben je benieuwd naar de prijzen? Alles hangt er vanaf wat je wil! Enkele mogelijkheden: 

 • Logo 
 • Logo + merkregistratie
 • Huisstijl 
 • Huisstijl + merkregistratie 
 • Extra offline elementen: visitekaartjes, briefpapier, eneveloppes, ander drukwerk. 
 • Extra online elementen: html-handtekening, social media templates, document templates, ... 
 • Webdesign 
 • Eventuele ad hoc opdrachten

Reken op zo'n €800 tot €2.000, afhankelijk van wat je wil laten ontwerpen en registreren. 

Krijg een offerte op maat van je bedrijf 

Michaël Daems

Maak je bedrijf onvergetelijk met een sterke huisstijl

Een sterke huisstijl zorgt voor herkenbaarheid, maakt een blijvende indruk op je doelgroep en onderscheidt je van je concurrenten. Door te begrijpen wie je bent als bedrijf, samen te werken met experts, de juiste elementen te kiezen en consistent toe te passen, creëer je een onderscheidende visuele identiteit. 

MaesMedia, als jouw persoonlijke marketingafdeling, staat klaar om je te helpen bij het laten maken van een huisstijl die jouw bedrijf laat opvallen en groeien. Neem vandaag nog contact met ons op en geef je bedrijf de boost die het verdient! 

Dit soort artikels in je mailbox ontvangen?

Vul hieronder je gegevens in en krijg onze blogartikels automatisch aan.

Deze site is beveiligd met Google reCAPTCHA. Privacy - Voorwaarden

Lees nog meer berichten

DTP bureau voor al jouw grafische designs

DTP bureau voor al jouw grafische designs

Een video op je homepagina: voorbeelden en tips.

Een video op je homepagina: voorbeelden en tips.

Wat is het verschil tussen UX en UI?

Wat is het verschil tussen UX en UI?

Hoe kies ik een marketingbureau dat bij mijn bedrijf past?

Hoe kies ik een marketingbureau dat bij mijn bedrijf past?

Marketing voor KMO’s: voorbeelden en tips

Marketing voor KMO’s: voorbeelden en tips

Hoe je bedrijfsevenement promoten? (ideeën en voorbeelden)

Hoe je bedrijfsevenement promoten? (ideeën en voorbeelden)