Case: Hoe Gehaco evolueerde als bedrijf, en hoe de communicatie volgde

Al twee jaar lang leven en werken we met de handrem op en moeten we creatief zijn in alles wat we doen. Ook in het bedrijfsleven heeft de coronacrisis een enorme impact. Maar het moet gezegd, deze impact was niet altijd negatief. Zo hebben veel bedrijven dit momentum aangegrepen om zichzelf te heruitvinden. Een mooi voorbeeld hiervan is Gehaco, een bedrijf dat "zichzelf heruitvinden" helemaal onder de knie heeft.

Gehaco: Steengoed in bestrating

Gehaco werd in 2011 opgericht in Merksplas door zaakvoerders Hans Lambregts en Gert Leirs. Hun specialisatie? Klinkerwerken, terrasaanleg en rioleringswerken. Dat is ook de focus van de website en online marketing: “Steengoed in bestrating”.

Van klinkers naar klimop  

Steeds meer klanten schakelden na enkele jaren ook hun hulp in voor andere tuinprojecten zoals aanplantingen, onderhoud, het plaatsen van bijgebouwen, hekwerk, … Gehaco besluit om hier meer op in te spelen vanwege de grote vraag. De website krijgt daarom een update:

 • Extra diensten: tuinaanleg, afsluitingen, …
 • Nieuwe Google campagnes
 • Andere kleuren (meer aardse kleuren) 
 • Aangepast logo 

De hoofdfocus ligt momenteel wel nog steeds op klinkerwerken, terrasaanleg en rioleringswerken. 

Gehaco duikt in een nieuw avontuur!

Een zware lockdown en prachtig weer in het voorjaar van 2020 zorgden ervoor dat mensen hun tuin piekfijn in orde wilden brengen. Op vakantie gaan mocht niet meer, de tuin werd het centrum van de staycation. Bij Gehaco merkte men al gauw op dat de vraag naar sier- en zwemvijvers begon te stijgen. Ze zijn meteen op deze kar gesprongen en hebben zich verder gespecialiseerd.

De focus werd deze keer helemaal verlegd. Klinkerwerken, rioleringswerken en terrassen zijn niet meer de core-business van Gehaco. Alles draait nu om zwembaden en – vijvers. Ook nu werd de communicatie op dezelfde manier aangepast:

 • Nieuwe diensten: zwembaden, siervijvers, zwemvijvers
 • Oude diensten mochten verdwijnen
 • Nieuwe google campagnes
 • Nieuwe huisstijl

Elk bedrijf evolueert – volgt je communicatie?

Twee jaar later is het duidelijk geworden: Gehaco heeft zichzelf helemaal opnieuw uitgevonden. Op de website zie je nog een kleine knipoog naar het ontstaan van Gehaco: "Steengoed in zwembaden en zwemvijvers". 

De crisis heeft veel bedrijven anders doen werken. Een nieuw aanbod, een andere aanpak, efficiënter, … Gehaco toont hoe het kan, en hoe de marketing moet volgen. Volgt jouw communicatie nog? Neem contact op met ons en wij denken graag met je mee! 

 1. We komen langs bij jouw bedrijf om je te leren kennen. 
 2. We doen een visuele voorbereiding, denken na over de strategie en maken een offerte. 
 3. We bouwen samen met jouw aan je communicatie. 

Klink(er)t goed? Tot binnenkort, dan!