MaesMedia: een leerrijke stageplaats

Een leuke, leerzame stageperiode met vallen, opstaan en weer doorgaan. Zo kan je mijn stagetijd bij MaesMedia het best omschrijven. Gelukkig voor mij is het een fijn bedrijf met zeer aangename collega’s. Ze helpen me rechtstaan wanneer ik een fout maak, motiveren me om verder te knallen en geven me bovendien de kans om uit mijn fouten te leren. Maar waar ik ze het meeste voor wil bedanken, zijn de vele unieke leermomenten.

Wie is Lisa?

Ik ben Lisa Luyts, 24 jaar oud en je kan mij omschrijven als een creatief, leergierig, maar vooral eerlijk persoon. In juni 2020 ben ik afgestudeerd in Media & Entertainment Business aan de Thomas More Hogeschool. Daar is mijn passie voor de eventsector ontstaan.

Daarnaast ben ik ook enorm geïnteresseerd in de digitale marketingwereld die nooit stilstaat. Ondanks we in een coronapandemie terecht kwamen, leek het mij de perfecte gelegenheid om nog een jaartje bij te studeren. Zo kwam ik terecht bij de richting ‘Digital Media Manager’. Daar heb ik het afgelopen jaar enorm veel bijgeleerd over performance marketing.

Nu ik hopelijk twee diploma’s op zak heb, ben ik klaar om de arbeidsmarkt te betreden. Maar voor ik dat doe, wil ik je graag nog vertellen hoe een stage bij MaesMedia er juist uitziet. 

 

Eerste werkdag op mijn stageplaats

Een leerzame stageperiode in de wereld van digitale marketing bij MaesMedia, daar keek ik enorm naar uit. Mijn eerste dag verliep zeer aangenaam. Ik was meteen welkom op de wekelijkse projectmeeting waar ik het ganse team ontmoette. Verder kreeg in een leuke rondleiding op kantoor en gaf Sarah, mijn stagebegeleidster en digitaal strateeg binnen MaesMedia, me alle nodige informatie om te starten aan mijn stage. Ik kreeg mijn eerste taken toegewezen waarmee ik direct aan de slag ging en zo was mijn eerste werkdag bij MaesMedia een feit.

 

Opportuniteiten tijdens een stage

MaesMedia is een stageplaats waar je als stagiaire echt deel uitmaakt van het team. Ik neem meteen deel aan de tweewekelijkse LEAN meetings en word uitgenodigd op status- en kennismakingsmeetings met klanten. Naar mate mijn stage vordert, krijg ik ook de kans om voorstellen uit te werken zodat ik actief deelneem aan de verschillende meetings.

Op het moment dat ik deze blog schrijf, zijn de iOS14 aanpassingen hot topic en ook Google Analytics werd net geüpdatet. Het is heel interessant om de impact van zo’n veranderingen in 'real life' te ervaren. Dankzij het team van MaesMedia heb ik op korte termijn enorm veel bijgeleerd zoals succesvolle advertenties opstellen op Google en Facebook. Ook ken ik mijn weg intussen in Google Analytics, Goolge Tag Manager, Hotjar enzovoort. Naast performance marketing krijg ik eveneens de kans om content uit te werken zoals blogs en Facebookberichten. Van een gevarieerd takenpakket gesproken!

 

Een stageperiode met vallen, opstaan en weer doorgaan

Wat ik enorm apprecieer is dat niet alleen Sarah, mijn stagebegeleidster, maar het hele team van MaesMedia voor me klaar staat om ervoor te zorgen dat ik zoveel mogelijk bijleer. En ondanks de drukke agenda’s nemen Sarah en Michaël, de COO van MaesMedia, een aantal keren gedurende de stageperiode uitgebreid de tijd voor een evaluatiegesprek. Ze willen polsen hoe ik me voel binnen het bedrijf, waar ik al sta en wat er nog beter kan. Zo weet je als stagiaire perfect waar je nog kan groeien om uiteindelijk volledig klaar te staan om de arbeidsmarkt te betreden.

 

Een stageplaats boordevol leermomenten

Als je stage loopt bij MaesMedia leer je zo veel meer dan bepaalde skills onder de knie krijgen zoals bijvoorbeeld sociale mediaberichten schrijven of Google en Facebook Ads opstellen. Zulke zaken leer je bij de meeste bedrijven. Maar wat van MaesMedia voor mij zo’n unieke stageplaats maakt, is dat ik geleerd heb om mijn verantwoordelijkheid te nemen, snel te anticiperen om problemen op te lossen, fouten durf te maken en vooral uit mijn comfort zone durf te stappen. Daar ben ik het hele team enorm dankbaar voor.

Conclusie? Heb je zin om veel bij te leren over online marketing en wil je graag samenwerken met een leuk en aangenaam team? Dan is MaesMedia een echte aanrader! Aarzel niet om contact op te nemen!