Move Yourself: naamsbekendheid voor bootcamps in de Kempen

Elfje Willemsen hoeft als internationaal bekende bobsleester geen verdere introductie. De bootcamps, personal training en small group training die ze aanbiedt met Move Yourself daarentegen wel. Hoe vermarkt je deze diensten als vrij recente speler in de concurrentiële fitnesssector? Door gericht lokaal te adverteren en in te spelen op datgene waar Move Yourself bekend voor staat: laagdrempelig & toegankelijk!

Wie is Move Yourself?

Het gezicht achter Move Yourself, Elfje, heeft àltijd goesting om te bewegen. En die goesting wil ze met iedereen delen! Als gecertificeerd personal coach biedt ze trainings op maat, bootcamps en small group training in de Kempen. Ze leert je blessurepreventief te sporten op een toegankelijke manier!

Uitdaging: bekendheid genereren én behouden

Marketing is geen vreemde voor de fitnesssector. Denk maar aan Facebook ads, Google Ads, social media, influencers… Hoe ga je als vrij recente speler je plaatsje toe-eigenen en een gerenommeerd merk worden? Om nog maar te zwijgen over de beperkte sportmogelijkheden in tijde van corona… Het antwoord: alom aanwezig zijn waar jouw doelgroep aanwezig is! Ook wanneer je aanbod tijdelijk wat minder is.

Aanpak: gericht adverteren en je USP’s uitspelen

We vertelden je al dat de sport- en fitnessbranche een grote concurrentie kent. Je moet je advertenties dus sterk mikken op die doelgroep waar je kansen het grootst zijn. Bij bootcamps is ’t een kwestie van je grondgebied af te bakenen. Net daarom adverteren we gericht op enkele Kempische steden en gemeenten en vermijden we andere locaties om niet in het vaarwater van andere coaches te komen.

Screenshot van Google Ad Move Yourself op zoekwoord 'Bootcamp Geel'

Bij small group & personal training, waar de persoonlijke aanpak meer parten speelt, is het een kwestie van je USP’s uit te spelen. Eens Elfje gevonden wordt via online advertenties, zet ze haar persoonlijke en toegankelijke aanpak stelselmatig in de kijker op haar socials. Of je nu sportief bent, net begint met sporten, jong of oud bent, dik of dun bent… Iedereen kan bewegen op zijn of haar niveau! Die laagdrempelige aanpak spreekt trouwens een gericht publiek aan: vrouwen tussen de 25 en 50 jaar.

Resultaat: uitverkochte lessenreeksen dankzij complementaire online marketing

Intussen is Move Yourself een gevestigde waarde in de Kempen. De bootcamplocaties blijven uitbreiden alsook het aantal momenten waarop je kan deelnemen. En het aangepast aanbod tijdens coronamaatregelen? Ook dàt heeft de naamsbekendheid niet laten inboeten.

Het resultaat van een fijne samenwerking waarbij MaesMedia zorgt voor de vindbaarheid van Move Yourself en Elfje haar originele en persoonlijke content voorziet. Teamwork makes the dream work!

Hoe word jij gevonden op het web?

Online advertenties bieden tal van voordelen voor je bedrijf. Zo word je gevonden op je product of dienst in Google, kan je herinneringen sturen naar je klanten via remarketing en gericht je doelgroep afbakenen via social media ads. Zo groei jij als bedrijf:

  • (potentiële) klanten vinden je bedrijf
  • je vermijdt dat klanten overstappen naar de concurrent
  • je bouwt een community op rond je merk

Wil jij als bedrijf ook gevonden worden? Neem contact op!