Een blik achter de schermen bij de bedrijfsvideo van K&S

Samson & Gert zongen ooit: er zit meer in een liedje dan je denkt. Een drumstel, een orkest, een piano en een stem blijkbaar.

Hetzelfde kan je over bedrijfsvideo’s zeggen. Zeggen, niet zingen, daar gaan we ons niet aan wagen. Dat wil je niet.

In deze blog toon ik je graag hoe we de video van K&S Security uit Mol hebben aangepakt. Waarom schreven we die teksten, waarom schoten we die beelden, …?

K&S Security uit Mol: korte introductie

Eerst en vooral: wie is K&S Security? We gaan het uiteraard ook aanhalen in de tekst van de video, maar dan snap je al wat we doen en waarom we het doen.

Dit bedrijf werd genomineerd voor de Molse Kei en wilde hiervoor een bedrijfsvideo laten maken. Hun verhaal?

K&S Security in Mol maakt beveiliging begrijpelijk en toegankelijk. Met ruim 30 jaar ervaring bieden ze zowel particulieren als bedrijven doeltreffende beveiligingsoplossingen. Hun service is altijd beschikbaar, dag en nacht. Of het nu gaat om geavanceerde alarmsystemen of stevige sloten, K&S Security zorgt voor jouw veiligheid met een persoonlijke touch.

Opmaak script en tekst van de voice-over

Een goeie video start met een goeie tekst. En een goeie tekst, die start met een goeie strategie.

De strategie

We starten altijd met een vragenvuur:

 • Waarvoor sta je bekend?
 • Waarvoor WIL je bekend staan?
 • Hoe maak je het verschil?
 • Wat zijn de diensten?
 • Hoe werken jullie?
 • Wie zijn jullie klanten?

En dan denken we na over het doel. In dit geval was het duidelijk. K&S moest een bedrijfsfilm hebben voor de Molse Kei. Dat betekent: duidelijk het verhaal vertellen van K&S. Allright!

Als we een tekst schrijven, proberen we deze altijd beeldend te maken. Onze copywriters denken ook steeds na over de beelden die er nodig zijn. 

Hieronder kan je de tekst zien die we als voice-over gebruikt hebben in de video, waarom we dit schreven en hoe we er over dachten. 

Een video maak je niet zomaar. Over elk woord en beeld denken we na!

Intro: focus op het probleem

"Er vinden dagelijks nog te veel inbraken, calamiteiten en zelfs branden plaats. Jij kunt dit voorkomen."

Net als bij alles in marketing, wil je de aandacht grijpen en inspelen op een probleem. Het probleem bij deze is inbraken, diefstal, brand… maar hoe vaak vindt dat nu allemaal plaats? Daarvoor deden we opzoekwerk.  Wist je dat er enorm veel officiële statistieken hierover bestaan? Handig! 

Zo kwamen we op de initiële intro: “Elke tien minuten vindt er in België een inbraak plaats. Dat is zo veel, dat er zelfs officiële statistieken van gepubliceerd worden. Zorg ervoor dat jouw woning of bedrijf niet de volgende krantenkop wordt.” 

Dat werd te lang, dus dat hebben we ingekort. Het idee was om hier meteen de doelgroep aan te spreken met ‘woning en bedrijf’.

K&S Security haalde aan dat ze een zeer grote afzetmarkt hebben voor branddetectie. Daarom herwerkten we de intro naar ‘inbraken, calamiteiten en zelfs branden’.

"Laat jouw woning of bedrijf niet de volgende krantenkop worden."

Het oorspronkelijke idee was om met krantenkoppen te werken in de inleiding omdat we ook letterlijk zeggen: “laat je woning niet de volgende krantenkop worden”. Maar je kan niet luisteren naar de voice-over en de krantenkoppen lezen op eenzelfde moment.

Initieel wilden we veel doen met krantenkoppen. We zochten er over verschillende onderwerpen voor verschillende doelgroepen. Maar, in tweede instantie hebben we ze toch niet gebruikt.

We halen hier zowel de particuliere als de professionele klanten persoonlijk aan: “jouw woning of bedrijf.”

In de intro hebben we dus gefocust op:

 • Het probleem: inbraken en brand
 • Relevant maken: jij kan dit voorkomen
 • Persoonlijk: jouw woning of bedrijf

Na het probleem, de oplossing.

"K&S Security helpt je hierbij. Wij zijn gespecialiseerd in alarmsystemen, camerabewaking, en meer. Alles om jouw veiligheid te waarborgen."

 Tijd voor de bedrijfsvoorstelling. Hier wilden we niet alle diensten aanhalen die K&S doet, dat zijn er te veel. Om je een idee te geven:

 • Alarmsystemen
 • Camerabewaking
 • Brandbeveiliging
 • Toegangscontrole
 • Werfbeveiliging
 • Slotenmakerij
 • Gepantserde deuren

In een voice-over mag je niet te snel spreken. Een opsomming van de diensten zou al 15 seconden duren, dat is te lang. Je wil je video niet te lang maken. Daarom halen we het belangrijkste aan en vatten we samen: alles om je veiligheid te waarborgen.

USP’s en voordelen aanhalen

"We werken met de nieuwste technieken, de meest betrouwbare branddetectie, de meest-up-to-date elektronica en de krachtigste camera’s. Enkel het beste is goed genoeg. "

Er zijn veel beveiligingsfirma’s. Waarom kies je voor K&S? Volgens Kris en Wendy werken zij enkel met het beste van het beste. Maar dat is niet het belangrijkste.

"Heb je ons nodig? We zijn er meteen. Op eender welke moment van de dag of nacht. Elk van ons."

 ’t Is de persoonlijke service die primeert. Ze zijn er altijd. Je weet als je met K&S samenwerkt, je altijd een persoonlijke service krijgt en dat ze er altijd voor je zijn. Is dat niet het belangrijkste als het gaat over beveiliging? En ‘ze’, dat zijn ook de zaakvoerders.

"Ook onze zaakvoerders zijn mee operationeel. "

Beïnvloedingsprincipes toepassen

Beïnvloedingsprincipes? Jazeker. In alle teksten die we schrijven, proberen we de beïnvloedingsprincipes van Cialdini toe te passen. Als je dit niet kent, moét je zeker die blog lezen.

Blog gelezen? Dan zie je dat we tot nu toe in het script al enkele van die principes toegepast hebben.

 • Sympathie: ook onze zaakvoerders werken mee aan je veiligheid.
 • Autoriteit: enkel het beste is goed genoeg, …
 • En dan is er nog social proof:
"Meer dan 3.500 particulieren, bedrijven en overheden kunnen elke dag op hun beide oren slapen. "

Mensen kopen sneller wanneer ze zien dat anderen dit ook gedaan hebben. Daarom benoemen we zowel particulieren, bedrijven en overheden.

Initieel wilden we hier ook enkele logo’s vermelden van klanten, maar dat hebben we toch gelaten.

Eindigen met een Call-To-Action

"Wil jij ook gemoedsrust? Je vindt ons op kns.be. Of bel ons, want we zijn 24/7 bereikbaar."

Wat ze verkopen, zijn producten voor beveiliging. Wat je er effectief mee bereikt, is gemoedsrust. Da’s zoals Nike. Ze verkopen het idee van ‘Just do it’. Wat wil je er mee bereiken? 

Dit maken we persoonlijk. Waarom? Cialdini. Deze keer de beïnvloedingstechniek van commitment en consistentie. Wanneer mensen een eerste stap zetten, wijken ze niet graag meer af.

Wil jij ook gemoedsrust? “Ja”. Dan ben je al mee in het verhaal. Dus contacteer ons via kns.be of bel ons.

Helemaal op’t einde focussen we nog eens op het feit dat we 24/7 bereikbaar zijn.

De volledige tekst

Als je graag alles eens achter elkaar wilt lezen zonder onderbreking, vind je hier de volledige tekst. 

Er vinden dagelijks nog te veel inbraken, calamiteiten en zelfs branden plaats. Jij kunt dit voorkomen. 

Laat jouw woning of bedrijf niet de volgende krantenkop worden. 

K&S Security helpt je hierbij. Wij zijn gespecialiseerd in alarmsystemen, camerabewaking, en meer. Alles om jouw veiligheid te waarborgen. 

We werken met de nieuwste technieken, de meest betrouwbare branddetectie, de meest-up-to-date elektronica en de krachtigste camera’s. Enkel het beste is goed genoeg. 

Heb je ons nodig? We zijn er meteen. Op eender welke moment van de dag of nacht. Elk van ons. Ook onze zaakvoerders zijn mee operationeel. 

Meer dan 3.500 particulieren, bedrijven en overheden kunnen elke dag op hun beide oren slapen. 

Wil jij ook gemoedsrust? Je vindt ons op kns.be. Of bel ons, want we zijn 24/7 bereikbaar. 

Inlezen maar!

Het script werd zo goedgekeurd (V2) en we stuurden het door naar onze voice-over man. Je kan zo’n teksten zelf inspreken, wij laten het liever doen door een professional. Je merkt het verschil.

Opnames

We hadden tijdens het schrijven al gebrainstormd over de beelden die we nodig hadden per shot. We maakten een lijstje. 

Dit hebben we ook laten weten aan K&S, zodat zij mee konden nadenken over de locaties. Enkele shots die we zeker wilden:  

 • Toonzaal: om enkele producten te tonen.
 • Particuliere klanten: shots waarbij we een gezin konden tonen. Dat is om de particulieren aan te spreken.
 • Bedrijven: om professionele klanten aan te spreken.
 • Een gesprek: om het persoonlijke aspect te highlighten.

Online vonden we ook enkele goeie beelden van brand, calamiteiten, inbraak, … dit hadden we nodig voor onze intro.

Shoot!

Goeie afspraken maken goeie vrienden. K&S bezorgde ons enkele data waarop we bij verschillende klanten konden langsgaan. We volgden de verschillende collega’s op klantenbezoek, bij onderhoudswerken, … En zo konden we in een mum van tijd alle shots maken die we nodig hebben.

Snijbeelden 

Tijdens het maken van de opnames maken we niet enkel bovenstaande beelden, maar ook 'snijbeelden'. Dit zijn algemene beelden die overal toepasbaar zijn om er een geheel van te maken. Denk aan overzichtsbeelden (establishing shots), close-ups, camionette die komt aanrijden, buitenkant van de toonzaal... 

Montage

Tim maakt een prachtige combinatie van de voice-over, muziek en de opnames die hij zelf gemaakt heeft. En zo kwamen we relatief snel bij…

Het eindresultaat

Nu je perfect snapt waarom en hoe we deze video aangepakt hebben, ben je waarschijnlijk zeer benieuwd. We houden je niet langer in spanning.

En K&S? Die waren tevreden! Wij ook, bedankt voor de leuke samenwerking!

Michaël Daems

Wil jij ook een doordachte video à la K&S Security?

Of het nu gaat om bedrijfsvideo’s, sales video’s, training video’s, employer branding video’s, … wij denken mee na over het doel, de tekst, de shots, … Alles wat er nodig is om een goei eindresultaat te bekomen.

Dit soort artikels in je mailbox ontvangen?

Vul hieronder je gegevens in en krijg onze blogartikels automatisch aan.

Deze site is beveiligd met Google reCAPTCHA. Privacy - Voorwaarden

Lees nog meer berichten

Een video op je homepagina: voorbeelden en tips.

Een video op je homepagina: voorbeelden en tips.

Ons stappenplan voor het maken van video's

Ons stappenplan voor het maken van video's

Zo promoot je je bedrijfsvideo

Zo promoot je je bedrijfsvideo

Extra voorbeelden van video's die we maakten

Extra voorbeelden van video's die we maakten

Een krachtige video marketing strategie voor je bedrijf

Een krachtige video marketing strategie voor je bedrijf

Hoe je employer branding verbeteren: tips

Hoe je employer branding verbeteren: tips