Een krachtige video marketing strategie voor je bedrijf

Het grote aantal online videokanalen - met social media op kop – bewijst het, video is overal! TikTok, Reels, YouTube, IGTV… je kan ze niet meer wegdenken uit ons dagelijks leven. En niet enkel jongeren hebben hun weg naar video gevonden, bij zowat elke leeftijdscategorie slaat het aan.

 In deze blogpost ontdek je waarom video waardevol is en hoe je het effectief kunt gebruiken in elke fase van de customer journey.

Wat zijn de voordelen van online video?

 Video’s zijn aantrekkelijk.

Mensen zijn visueel ingesteld. Daarom trekken video’s meer aandacht dan tekst of afbeeldingen. Bovendien is het een aangename manier om informatie te absorberen.

Video’s zijn overtuigend.

Video overtuigt op een vertrouwde manier, daar waar statische boodschappen vaak beperkend zijn. Wanneer je gebruikmaakt van bewegende beelden toon je veel meer details dan met een foto. Iets wat bijvoorbeeld bij een productvoorstelling een absolute meerwaarde is.

Video’s zorgen voor menselijkheid. 

Je product of bedrijf promoten met video is authentiek. Klanten, prospecten, sollicitanten, investeerders … (de lijst is lang!) krijgen het gevoel echt in aanraking te komen met jou, je bedrijf of je producten. Kijk maar naar de achtergrondvideo op onze homepage.

Video's zijn gemakkelijk te delen

Video's worden vaker gedeeld op social media dan tekst of afbeeldingen. Hierdoor kan jouw bereik aanzienlijk worden vergroot.

Video's zijn veelzijdig

Video's kunnen in verschillende formaten, lengtes en stijlen worden gemaakt, waardoor je jouw boodschap op verschillende manieren kunt presenteren.

Plaats je een video op je landingspagina, dan kan dit dus een positieve invloed hebben op het aantal conversies, net omdat mensen jouw informatie op een betrouwbare en toegankelijke manier verwerken.

Bedrijfsvideo’s als tool voor je marketingacties

Denk eens na over waarom je een bedrijfsvideo wil maken. Wat wil je bereiken? Wil je jouw naamsbekendheid verhogen, een bepaald product in de kijker zetten of meer leads genereren?

Wil je expertise tonen of video inzetten voor employer branding of PR gerelateerde activiteiten? Al deze doelen vragen om een ander type video.

Houd jouw doel steeds voor ogen en bepaal aan de hand daarvan het medium en (belangrijk!) de duur van je video’s.

In welke fase zit jouw doelgroep?

Zowel in een B2C als B2B-context is video waardevol. In beide gevallen moet je weten in welke fase jouw doelgroep zicht bevindt, want ook dit bepaalt je tone of voice, het formaat, de lengte en de insteek van jouw video.

Kent jouw doelgroep je bedrijf nog niet (awareness)? Dan zal je hun aandacht wellicht ook niet trekken met een uitgebreide bedrijfsfilm, hier is het net belangrijk de nieuwsgierigheid te prikkelen en in het oog te springen.

Wil je jouw Facebookvolgers iets vertellen (consideration)? Het is bewezen dat de helft van de kijkers via social media na 1 minuut video afhaakt. Scoren doe je hier dus met “kort en krachtig”, zonder daarbij voorbij te gaan aan de essentie. Lok ze met jouw video naar je website, waar je verder in detail kan treden (decision)!

Een andere fase in de customer journey vraagt mogelijk om een ander soort video. Hou daar absoluut rekening mee.

Trends in videomarketing

 Om af te ronden geven we je nog enkele belangrijke trends mee. Eén daarvan is het belang van waardevolle en oprechte videocontent! Mensen staan niet te wachten op het zoveelste gelikte reclamefilmpje. Met andere woorden, het hoeft niet allemaal perfect te zijn, zolang je maar emotie toont en een connectie maakt. Maar let op: zorg er wel voor dat je steeds professioneel blijft overkomen!

Wil je met je video ook jongere generaties aanspreken, zorg er dan zeker voor dat jouw videocontent mobiel is, anders mis je sowieso de boot. Vergeet ook de ondertiteling niet, want video’s worden op social media vaak zonder geluid afgespeeld.

Een video maken en uitblinken

 Wil jij je bedrijf letterlijk en figuurlijk in de kijker zetten, dan is video ongetwijfeld het perfecte medium! Van eenvoudige vlogs en video podcasts, tot dynamische bedrijfsvideo’s, instructievideo’s, dronebeelden, reclamevideo’s of animatievideo’s: wij analyseren welk type video het meest geschikt is voor jouw onderneming en werken het uit van A tot Z! Bekijk hier enkele video's die we gemaakt hebben

Ontdek hoe we een bedrijfsvideo maken 

 Je video op de juiste kanalen plaatsen

 Nu je video klaar is, is het belangrijk om deze op de juiste kanalen te verdelen. Je kunt de video uploaden op jouw website, op YouTube, op social media en zelfs via e-mail. Hier zijn enkele tips voor het distribueren van jouw video:

  •  Gebruik social media om jouw video te promoten en deel deze op de kanalen waar jouw doelgroep het meest actief is.
  • Overweeg om jouw video op YouTube te plaatsen en optimaliseer deze voor SEO om meer organisch verkeer naar jouw website te leiden.
  • Gebruik e-mailmarketing om jouw video te delen met jouw abonnees en volgers.
Michaël Daems

Video is een krachtige marketingtool

Video is een ideaal middel om jouw doelgroep te bereiken en te engageren, zowel in een B2C als B2B-context. Het is belangrijk om te begrijpen in welke fase jouw doelgroep zich bevindt en welke soort video het meest effectief zal zijn. Vergeet niet om een duidelijke boodschap te communiceren, visueel aantrekkelijk te zijn en jouw video op de juiste kanalen te promoten.

Dit soort artikels in je mailbox ontvangen?

Vul hieronder je gegevens in en krijg onze blogartikels automatisch aan.

Deze site is beveiligd met Google reCAPTCHA. Privacy - Voorwaarden

Lees nog meer berichten

Hoe verhoog je je Customer Lifetime Value?

Hoe verhoog je je Customer Lifetime Value?

Wat is het verschil tussen SEO en SEA voor jouw KMO?

Wat is het verschil tussen SEO en SEA voor jouw KMO?

Hoe bepaal ik mijn buyer persona?

Hoe bepaal ik mijn buyer persona?

Hoe kies ik een marketingbureau dat bij mijn bedrijf past?

Hoe kies ik een marketingbureau dat bij mijn bedrijf past?

Hoe kan je je marketing verbeteren? (10 tips)

Hoe kan je je marketing verbeteren? (10 tips)

Als je bedrijf evolueert, moet je marketing volgen. Voorbeeld: Gehaco.

Als je bedrijf evolueert, moet je marketing volgen. Voorbeeld: Gehaco.