Hoe haal je meer conversies uit je website?

Veel ondernemers maken de fout te denken dat een website hébben al zorgt voor leads, maar helaas zijn we niet allemaal IKEA of bol.com. Er komt dus veel meer bij kijken vooraleer je website doet wat hij moet doen, namelijk klanten genereren.

 Maar hoe speel je dit nu precies klaar? In deze blog leggen we je uit hoe je door enkele eenvoudige aanpassingen meer conversies haalt uit je website.

Het start met een conversiegerichte website

Als je een website hebt ontwikkeld met als doelstelling meer klanten genereren, kan je er maar beter voor zorgen dat deze optimaal is ingericht. Maar hoe doe je dat nu?

 Je moet bijvoorbeeld vindbaar zijn voor potentiële klanten en ook door Google vooraleer een website werkt. En zelfs al heb je veel bezoekers, dan is het ook nodig om hen vast te houden en te overtuigen. Er komt dus veel meer bij kijken vooraleer je website gaat doen wat hij moet doen, namelijk klanten genereren.

Wat is een conversie?

Een conversie is een vooraf ingesteld doel, bijvoorbeeld de aanvraag van een offerte, het invullen van een contactformulier, inschrijven op de nieuwsbrief, het downloaden van een whitepaper,…

En men spreekt over CRO wanneer men de conversatieratio wil verhogen. 

Tips om je CRO te verhogen 

Zorg dat je website werkt

Misschien een erg voor de hand liggende opmerking, maar je zou ervan schrikken hoeveel websites niet bereikbaar zijn, traag reageren, niet-klikbare links hebben of errors geven. En wanneer je website niet naar behoren werkt, haakt een potentiële koper natuurlijk al snel weer af.

Maak je website responsive

Zorg ervoor dat je website goed wordt getoond en vlot hanteerbaar is op mobiele apparaten, d.w.z. hij moet responsive zijn. Dit geldt trouwens ook voor landingspagina’s en formulieren!

Ken je doelpubliek

De bezoekers die worden aangetrokken moeten de juiste zijn, geef hen daarom vooraf voldoende juiste info om door te klikken naar jouw website. Wanneer de juiste mensen bij relevante informatie terechtkomen, is er meer kans tot conversie.

UX

Zorg voor een gebruiksvriendelijke website met een duidelijke intuïtieve structuur. Zorg dat bezoekers makkelijk hun weg vinden op je pagina. Kijk bijvoorbeeld na of buttons naar de juiste pagina’s leiden en of de begeleidende tekst relevant is. Houd ook steeds de toegankelijkheid in het achterhoofd. Denk hierbij aan kleurcontrasten, voldoende witruimte, alt-tekst, copy van de linktekst, …

Leer meer over UX 

Optimaliseer je landingspagina’s

Landingspagina’s moeten er even perfect uitzien als je standaard webpagina’s. Klassieke bezoekers krijgen deze misschien niet te zien, maar dit soort pagina’s bepaalt wel mee of een externe bezoeker een lead wordt of niet. Zorg ervoor dat de kernboodschap duidelijk is en dat formulieren eenvoudig kunnen worden ingevuld.

Beperk het aantal keuzemogelijkheden

Veel keuzemogelijkheid zal initieel misschien zorgen voor veel verkeer, maar psychologische studies tonen aan dat mensen in tweede instantie overrompeld zijn door al die mogelijkheden, sneller gaan twijfelen en… afhaken.

Heb je veel producten om aan te bieden? Gebruik je homepagina dan om te teasen en trek hen van daaruit verder naar je volledige aanbod.

Weinig afleiding

Dit sluit enigszins aan bij het voorgaande puntje. Wanneer er te veel ruis op de pagina aanwezig is (denk aan irrelevante foto’s, te veel tekst, etc) zal de bezoeker zich overrompeld voelen. Gebruik dus relevante en duidelijke beelden en gebruik regelmatig opsommingen in plaats van grote brokken tekst.

Duidelijke USP’s

Op je website moet meteen duidelijk zijn waarom jouw product of dienst een meerwaarde is voor de klant. Wat onderscheidt jou van de concurrentie?

Duidelijke formulieren

Zelfs wanneer je klant wil converteren, is het nog mogelijk dat hij hiervan afziet omdat je formulier te complex is. Met GDPR in het achterhoofd: hou het kort en vraag niet te veel informatie. Maak het hen gemakkelijk door bijvoorbeeld gebruik te maken van drop down keuzemenu’s of groene vinkjes wanneer iets correct is ingevuld.

Call-to-action

Zorg voor een duidelijke call-to-action die regelmatig herhaald wordt en plaats deze op een zichtbare plaats op je website.

Remarketing – niet iedereen beslist na 1e bezoek

Wees je ervan bewust dat niet iedereen na één bezoek aan je website meteen overtuigd is en pas het alom bekende Zalando-principe toe! Iedereen kent het wel: je bekijkt een paar schoenen op Zalando, en de weken nadien duikt dit paar schoenen overal op je Facebookpagina op.

Het lijkt misschien een irritante strategie, maar Zalando is er wel groot door geworden. Remarketing werkt echt!

Vermijd ook deze conversie killers

Tot slot nog enkele conversiekillers die je absoluut moet vermijden op je website.

  •  Je contactgegevens vergeten te vermelden = frustrerend / teleurstellend
  •  Te veel over jezelf praten = klant verliest je product uit het oog
  •  Te weinig over jezelf praten = klant vertrouwt je niet
  •  Te lange laadtijden = nog meer frustratie
  •  Te veel verschillende call-to-actions = verwarrend
  •  Onprofessioneel webdesign = is je product of dienst ook onprofessioneel?
  •  Je website laten verouderen = is je product of dienst ook verouderd?
Michaël Daems

Verhoog het aantal conversies op je website

Een website hebben is stap één. Maar daar loopt het bij veel bedrijven al mis. Hoeveel conversies haal jij uit je website? Dit zou je normaal gezien moeten kunnen meten. Wij kijken graag met je mee. 

Dit soort artikels in je mailbox ontvangen?

Vul hieronder je gegevens in en krijg onze blogartikels automatisch aan.

Deze site is beveiligd met Google reCAPTCHA. Privacy - Voorwaarden

Lees nog meer berichten

Dit is het stappenplan als je een website laat maken

Dit is het stappenplan als je een website laat maken

Wat is het verschil tussen UX en UI?

Wat is het verschil tussen UX en UI?

Webapplicatie laten maken: voorbeelden en prijzen

Webapplicatie laten maken: voorbeelden en prijzen

Tiger Inc maakt nu deel uit van MaesMedia

Tiger Inc maakt nu deel uit van MaesMedia

Waarom MaesMedia een eigen CMS-systeem gebruikt

Waarom MaesMedia een eigen CMS-systeem gebruikt

Website met configurator (voorbeelden en tips)

Website met configurator (voorbeelden en tips)