Geef je bedrijf een gezicht met videomarketing!

Het grote aantal online videokanalen – met social media op kop – bewijst het, video is overal! TikTok, Reels, YouTube, IGTV… we kunnen ze niet meer wegdenken uit ons dagelijks leven. En niet enkel jongeren hebben hun weg naar video gevonden, bij zowat elke leeftijdscategorie slaat het aan.

Maar waar zit nu de kracht van video en hoe kan jij het toepassen binnen jouw onderneming? Stel jezelf een aantal belangrijke vragen:

Wat is de meerwaarde van online video?

Video overtuigt op een vertrouwde manier, daar waar statische boodschappen vaak beperkend zijn. Wanneer je gebruikmaakt van bewegende beelden toon je veel meer details dan met een foto. Iets wat bijvoorbeeld bij een productvoorstelling een absolute meerwaarde is.

Tegelijk maakt het jouw onderneming opeens veel menselijker. Je product of bedrijf promoten met video is authentiek. Klanten, prospecten, sollicitanten, investeerders … (de lijst is lang!) krijgen het gevoel echt in aanraking te komen met jou, je bedrijf of je producten.

Plaats je een video op je landingspagina, dan kan dit dus een positieve invloed hebben op het aantal conversies, net omdat mensen jouw informatie op een betrouwbare en toegankelijke manier verwerken.

Waarom wil jij een bedrijfsfilm maken?

Denk eens na over waarom je een bedrijfsvideo wil maken. Wat wil je bereiken? Wil je jouw naamsbekendheid verhogen, een bepaald product in de kijker zetten of meer leads genereren? Wil je expertise tonen of video inzetten voor employer branding of PR gerelateerde activiteiten?

Al deze doelen vragen om een ander type video. Houd jouw doel steeds voor ogen en bepaal aan de hand daarvan het medium en (belangrijk!) de duur van je video’s.

In welke fase zit jouw doelgroep?

Zowel in een B2C als B2B-context is video waardevol. In beide gevallen moet je weten in welke fase jouw doelgroep zich bevindt, want ook dit bepaalt je tone of voice, het formaat, de lengte en de insteek van jouw video.

Kent jouw doelgroep je bedrijf nog niet (awareness)? Dan zal je hun aandacht wellicht ook niet trekken met een uitgebreide bedrijfsfilm, hier is het net belangrijk de nieuwsgierigheid te prikkelen en in het oog te springen. Wil je jouw Facebookvolgers iets vertellen (consideration)? Het is bewezen dat de helft van de kijkers via social media na 1 minuut video afhaakt. Scoren doe je hier dus met “kort en krachtig”, zonder daarbij voorbij te gaan aan de essentie. Lok ze met jouw video naar je website, waar je verder in detail kan treden (decision)!

Een andere fase in de customer journey vraagt mogelijk om een ander soort video. Hou daar absoluut rekening mee.

Trends in videomarketing.

Om af te ronden geven we je nog enkele belangrijke trends mee. Eén daarvan is het belang van waardevolle en oprechte videocontent! Mensen staan niet te wachten op het zoveelste gelikte reclamefilmpje. Met andere woorden, het hoeft niet allemaal perfect te zijn, zolang je maar emotie toont en een connectie maakt. Maar let op: zorg er wel voor dat je steeds professioneel blijft overkomen!

Wil je met je video ook jongere generaties aanspreken, zorg er dan zeker voor dat jouw videocontent mobiel is, anders mis je sowieso de boot. Vergeet ook de ondertiteling niet, want video’s worden op social media vaak zonder geluid afgespeeld.

Een bedrijfsvideo maken en uitblinken.

Wil jij je bedrijf letterlijk en figuurlijk in de kijker zetten, dan is video ongetwijfeld het perfecte medium! Van vlogs en instagram stories, tot dynamische bedrijfsvideo’s, instructievideo’s, dronebeelden, reclamevideo’s of animatievideo’s: wij analyseren welk type video het meest geschikt is voor jouw onderneming en werken het uit van A tot Z!

Contacteer ons voor meer informatie!

Bekijk hier alvast enkele van onze creaties: