Hoe werkt de hosting van MaesMedia?

We vinden het als marketingbureau belangrijk om net die stap verder te gaan. Daarom zetten we bij elke website ook een sterke en betrouwbare hosting op. Maar wat is dat nu eigenlijk?  

Een antwoord op alle vragen die je kan hebben, en alle vragen die wij soms krijgen. 

Wat bedoelt MaesMedia met 'hosting'? 

Hosting is een service waarbij we jouw website op onze servers opslaan en ervoor zorgen dat deze online beschikbaar is én blijft. 

Dit betekent dat wanneer iemand jouw website bezoekt, deze de site vanuit onze servers zal zien in plaats van dat hij of zij het vanaf jouw eigen computer moet bekijken. 

Een hosting bestaat uit drie zaken: je domein, je website hosting en je mail hosting. De kans is groot dat die laatste niét bij ons zit, maar bij je IT-partner. 

Wat zit in mijn jaarlijks abonnement? 

Het werk dat wij hebben aan de hard- en software van de servers + huur van de servers zelf. Wij voorzien in dit abonnement ook één domeinnaam. 

Eventuele extra domeinnamen worden bovenop de jaarlijkse hosting gerekend. 

Wat zijn de voordelen van een kwalitatieve hosting? 

  • Je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhouden van servers of het opzetten van complexe technische dingen. Dit doen wij voor jou. 
  • Doordat we jouw website op meerdere servers opslaan, kunnen we ervoor zorgen dat deze altijd online is, zelfs als er problemen zijn met één van de servers. 
  • Door het gebruik van professionele servers kunnen we ervoor zorgen dat jouw website snel en efficiënt werkt voor alle bezoekers. 
  • Wij nemen de beveiliging van jouw website en de gegevens van jouw bezoekers zeer serieus en bieden verschillende maatregelen om dit te garanderen. 

Private Cloud hosting 

In sommige gevallen is het belangrijk om je websites apart te hosten. Dit doen we wel vaker met e-commerce platforms die gekoppeld zijn aan een ERP-systeem. Dan hosten we je website niet samen met andere websites op één server, maar  voorzien we één server voor énkel jouw project. Dat noemen we een dedicated server.  

Een dedicated server is cruciaal voor webshop met een ERP-integratie, vanwege de vele requests die zo'n shop uitstuurt en ontvangt. Een dedicated server biedt nog andere voordelen: 

  • Schaalbaarheid: om piekmomenten in verkeer aan te kunnen zonder prestatieverlies.
  • Performance: snellere laadtijden, vlottere verwerking van data, betere gebruikerservaring, goede functionaliteit zonder wachttijden, snellere synchronisatie.
  • Beveiliging: een verminderd risico op beveiligingsproblemen.
  • Flexibiliteit in configuratie: meer vrijheid in gebruik van specifieke software en tools qua onderhoud. 
  • Storage: hoe meer geheugen, hoe sneller exports kunnen worden ingelezen en hoe meer afbeeldingen en data je kan opslaan. 

Een geclusterde server is geen optie voor websites van deze grootte. De website zou te traag werken, wat leidt tot een groot potentieel verlies van inkomsten.

Waar worden onze websites gehost? 

Onze hosting gebeurt op servers in Nederland. Dit datacener is ISO27001 gecertificeerd. Dit certificaat voorziet in de nodige fysieke veiligheid in het datacenter en backupvoorziening wat betreft stroomvoorziening en internet. 

Is mijn data veilig bij MaesMedia? 

Bij MaesMedia zorgen we ervoor dat al jouw data veilig wordt opgeslagen. Hiervoor voorzien we ook de nodige maatregelen. Elke 30 minuten worden back-ups incrementeel genomen op blockniveau van de virtuele machines. 

Back-ups worden ook nog off-site bewaard in Begijnendijk. Zo blijft jouw data veilig, zelfs als de serverruimte in vlammen opgaat. 

Al hopen we uiteraard dat dat niet gebeurt. 

Kan ik jullie website op een eigen server hosten? 

Er zijn meerdere redenen waarom we dit eigenlijk nooit doen. 

Ten eerste is er de geheimhouding van de code van het eigen CMS. Dit is eigen ontwikkeling, waarin we jaren werk hebben gestoken. Wanneer we deze op een externe server zetten, zetten we eigenlijk al ons interne werk bij iemand anders.  Dit is anders bij open source CMS'en, zoals een Wordpress. 

Ten tweede is er het feit dat er technische issues zullen zijn, omdat jouw server niet geoptimaliseerd is voor onze website. Dit heeft te maken met PHP-versies en server instellingen.

Bijkomend puntje is dat we bij eigen hosting, eventuele problemen kunnen oplossen

Als de website extern gehost wordt, moet je zelf een oplossing zoeken. Dan kunnen we helpen, maar dit zal ons aan uurtarief meer kosten omdat er een moeilijke communicatie is. 

Ten derde is er het feit dat we niet weten in hoeverre jullie server (en dus ook onze code) beveiligd is. En laat beveiliging nu net een belangrijk issue zijn binnen onze sector. 

Hosting van mailadressen   

In ons hostingpakket kan je onbeperkt mailadressen aanmaken. Hiervoor betaal je geen meerprijs. MaesMedia is echter gespecialiseerd in websites en online marketing.  Mails, da's nog een andere specialisatie. Daar zijn IT-firma's beter in. 

Heb jij genoeg aan een basispakket van mails en wil je hier geen al te grote kost voor betalen? Dan zit je goed bij ons hostingpakket.  

Wil jij echter continu zeker zijn van de beste kwaliteit van je mailverkeer? De meest up-to-date IT-infrastructuur vind je bij een gespecialiseerde IT-firma. Uiteraard werken wij aan onze kant ook continu aan updates op serverniveau en dergelijke, maar voor het beste resultaat ga je steeds via je IT-partner moeten werken (Office 365 mail accounts).  Google "Office 365 + gemeente" om firma's te vinden in de buurt die het aanbieden. 

Problemen met je mails? 

Sommige klanten met een eigen mailadres sturen ons dat hun mails niet per se aankomen. Dit is op zich geen hosting probleem. De kans is groot dat je geen Office365 pakket hebt. Heb jij een hotmail? SMTP? IMAP? 

Als we het nakijken, dan zien we ook steeds hetzelfde. Je mails versturen nog steeds perfect en komen ook aan bij de provider.  Wat er dan mis gaat? De mailproviders zijn sinds kort een pak strenger geworden. Zeker Microsoft. Wat zij niét blokkeren, zijn – uiteraard -  hun eigen services (denk aan Office365 en Hotmail). Dus wil je hier waterdichte oplossing voor; dan raden we je aan om bij je IT-partner Office365 accounts te regelen voor je mailadressen. Dan is je mailprobleem onmiddellijk opgelost.  

Hier komt wel een grotere kost bij kijken dan je mailadressen bij MaesMedia. Bij ons worden je mails verrekend in je algemene hosting. Bij je IT-partner zal je hiervoor een maandelijks abonnement moeten betalen. Maar, zoals hierboven staat, het is wel onmiddellijk opgelost.  

Uiteraard werken wij aan onze kant ook continu aan updates op serverniveau en dergelijke, maar voor het beste mailresultaat ga je steeds via je IT-partner moeten werken. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het web- en marketing gedeelte.

Michaël Daems

Verdere vragen over onze hosting?

Wij kunnen je nog verdere technische informatie bezorgen, indien gewenst. We horen het graag. 

Dit soort artikels in je mailbox ontvangen?

Vul hieronder je gegevens in en krijg onze blogartikels automatisch aan.

Deze site is beveiligd met Google reCAPTCHA. Privacy - Voorwaarden

Lees nog meer berichten

Alles wat je moet weten over DNS-records

Alles wat je moet weten over DNS-records

Hoe beïnvloedt je domeinnaam je marketing?

Hoe beïnvloedt je domeinnaam je marketing?

Wanneer kies je voor een .eu domeinnaam?

Wanneer kies je voor een .eu domeinnaam?

Wat is het beste: een .be of een .com domeinnaam?

Wat is het beste: een .be of een .com domeinnaam?

Kan MaesMedia mijn Wordpress website overnemen?

Kan MaesMedia mijn Wordpress website overnemen?