Kan MaesMedia mijn Wordpress website overnemen?

Wij krijgen vaak de vraag of we ook Wordpress websites kunnen overnemen. Het antwoord is simpel: ja, maar liever niet. 

We leggen uit. 

Ja, maar liever niet 

Om direct antwoord te geven op de vraag: ja, we kunnen technisch gezien de hosting van een WordPress website op ons nemen. Echter, dit is niet zonder risico's. 

WordPress is een veelgebruikt en populair CMS, maar het vereist regelmatige updates om veilig en efficiënt te blijven werken. Een verouderde WordPress site kan kwetsbaar zijn voor beveiligingsproblemen en prestatieproblemen. 

Da's voor ons één van de belangrijkste redenen om met een eigen CMS te werken. Dat, en de mogelijkheden voor custom logica. 

Waarom we voorzichtig zijn 

Ons team van developers is gespecialiseerd in het werken met een eigen CMS gebaseerd op Laravel. Dit betekent dat onze expertise voornamelijk ligt in het ontwikkelen en onderhouden van websites binnen dit platform. 

Hoewel we basiskennis hebben van WordPress, missen we de diepgaande expertise die nodig is voor geavanceerd onderhoud en probleemoplossing.

Wanneer we de hosting van een verouderde WordPress website overnemen, lopen we tegen enkele uitdagingen aan. Mochten er grote problemen optreden, die helaas niet ongebruikelijk zijn bij verouderde WordPress sites, dan zijn we niet altijd in staat om deze problemen snel en efficiënt op te lossen. 

Dit kan leiden tot langere downtime en mogelijk zelfs gegevensverlies, wat we ten alle tijden willen vermijden.

Ons advies

Wij adviseren onze klanten om hun huidige WordPress websites bij hun huidige websitebouwers te laten. Deze partijen hebben waarschijnlijk meer ervaring met het CMS en kunnen betere ondersteuning bieden in het geval van technische problemen. Dit zorgt voor meer stabiliteit en veiligheid voor uw website.

Michaël Daems

Samengevat

Hoewel we in staat zijn om WordPress websites te hosten, is dit niet onze voorkeur vanwege de mogelijke risico's en beperkingen in onze expertise. We willen het beste voor onze klanten en hun websites, en daarom raden we aan om voor WordPress hosting bij gespecialiseerde partijen te blijven.

Dit soort artikels in je mailbox ontvangen?

Vul hieronder je gegevens in en krijg onze blogartikels automatisch aan.

Deze site is beveiligd met Google reCAPTCHA. Privacy - Voorwaarden

Lees nog meer berichten

Wat is het beste: een .be of een .com domeinnaam?

Wat is het beste: een .be of een .com domeinnaam?

Hoe beïnvloedt je domeinnaam je marketing?

Hoe beïnvloedt je domeinnaam je marketing?

Wanneer kies je voor een .eu domeinnaam?

Wanneer kies je voor een .eu domeinnaam?

Hoe werkt de hosting van MaesMedia?

Hoe werkt de hosting van MaesMedia?

Alles wat je moet weten over DNS-records

Alles wat je moet weten over DNS-records