Enkele huisstijlen die we gemaakt hebben

Als je deze blog leest, kom je waarschijnlijk van onze pagina over een huisstijl op maat. Is dat niet het geval? Bekijk dan zeker even eerst die pagina! 

Meer over huisstijlen 

Voorbeelden van huisstijlen die we maakten voor onze klanten

Huisstijl voorbeeld: MaesMedia (wijzelf! 😉)

Onze eigen huisstijl is in de loop der jaren al wel wat veranderd, alhoewel het logo en de kleuren steeds hetzelfde is gebleven. Hier en daar zijn kleine stijlelementen veranderd, zoals de baseline van het logo of de fonts die we gebruiken voor titels op brochures of social media posts. 

Huisstijl voorbeeld: Fix Funderingen

Fix is een funderingsbedrijf uit Retie. Hun huisstijl is opgebouwd vanuit het blauwe, 3D lijkende 'F' logo. De verschillende kleuren uit het logo zijn de drie verschillende kleuren blauw die we doorheen alle marketingtoepassingen gebruiken. Het dankbare aan dit logo, is dat je het makkelijk als een op stijlelement kan gebruiken, of kleine elementen ervan. 

Huisstijl voorbeeld: Maes nv

Het is moeilijk om Maes nv in één zin samen te vatten, aangezien ze eigenlijk een groep van bedrijven zijn. Zo is er bijvoorbeeld: 

Als je toevallig de websites van Maes nv hebt opengeklikt, zie je overal dezelfde stijl, maar de kleuren zijn anders. Elk merk gebruikt dezelfde lettertypes en stijlelementen (de afgeronde driehoekjes), maar de kleuren zijn anders. Zo is de branding herkenbaar voor de groep, maar toch verschillend genoeg voor de individuele merken. 

Huisstijl voorbeeld: LED Visions

LED Visions verhuurt LED-schermen voor live events. Aangezien het om een visuele sector gaat, wilden we ook wel heel visueel gaan met het logo en de huisstijl. Dat doen we door gebruik te maken van stoere lettertypes en felgekleurde bollen, die een groot contrast vormen met de ofwel zwarte, ofwel witte achtergronden. 

Huisstijl voorbeeld: Tom Serneels

Serneels Bikes is officiële dealer van gekende moto- en fietsmerken zoals Kawasaki, Honda, Suzuki, Sym (Tom Serneels Westerlo) en Kawasaki, Benelli, Norta en Giant (Serneels Bikes Zonhoven).

De rebranding is gemaakt vanuit de visie van Tom Serneels: hij wilt bekend staan voor z'n uitstekende service. Het logo lijkt misschien wat apart voor een motowinkel, maar het is een typische sleutel die nodig is bij moto-onderhoud. Wist je dat we een case schreven over de rebranding van Tom Serneels

Huisstijl voorbeeld: Strength Studio

Anne-Floor richtte haar eigen PT zaak 'Strength Studio' op. Hiermee wil ze haar klanten helpen hun doelen te halen. Of het nu gaat om afvallen, een gezonder leven leiden of je gewoonweg beter in je vel voelen: Anne-Floor helpt je op weg. Ook over deze rebranding schreven we een case. 

In het logo zijn bijvoorbeeld de initialen A-F van Anne-Floor verwerkt alsook het symbool van een halter. Anderzijds straalt zo’n symbool ook kracht uit, wat je weer kan linken aan het bedrijfsimago en de bedrijfsnaam. De gouden kleur die in de huisstijl is verwerkt, staat voor kracht en zelfzekerheid.  

Michaël Daems

Wil jij ook tussen deze voorbeelden staan?

Wij maken vaker logo's en huisstijlen voor Vlaamse KMO's. Ben je benieuwd hoe wij dit doen? 

Dit soort artikels in je mailbox ontvangen?

Vul hieronder je gegevens in en krijg onze blogartikels automatisch aan.

Deze site is beveiligd met Google reCAPTCHA. Privacy - Voorwaarden

Lees nog meer berichten

Website gericht op employer branding: voorbeelden

Website gericht op employer branding: voorbeelden

Marketing voor KMO’s: voorbeelden en tips

Marketing voor KMO’s: voorbeelden en tips

DTP bureau voor al jouw grafische designs

DTP bureau voor al jouw grafische designs

Mag je zomaar foto’s van werknemers gebruiken op social media?

Mag je zomaar foto’s van werknemers gebruiken op social media?