Waarom Google My Business up-to-date houden?

Als bedrijf doe je er goed aan om een bedrijfsprofiel aan te maken op Google My Business. Hiermee krijg je zichtbaarheid op Google Maps én in de zoekresultaten van Google in jouw regio.

Wanneer iemand in de regio zoekt naar producten of diensten die jij aanbiedt, krijgt deze persoon jouw bedrijf te zien.

Zorg ervoor dat je jouw website, adres, telefoonnummer en e-mailadres hebt toegevoegd zodat je doelgroep je gemakkelijk kan contacteren.

Je zou denken dat het genoeg is wanneer je al deze info hebt toegevoegd. Niets is minder waar…

Je openingsuren aanpassen tijdens verlof- of feestdagen

Zorg ervoor dat je de openingsuren van je Google My Business-account aanpast op feestdagen. Zo weten jouw klanten of jij bereikbaar bent.

Heb je collectieve verlofdagen, waarop niemand aanwezig is op kantoor of in de winkel? Pas dit dan ook aan. Zo staat er zeker niemand voor een gesloten deur.

Je adres op Google My Business aanpassen

Verhuisd met je winkel of kantoor? Dan is de eerste reflex het aanpassen van je adres op Google My Business. Zo zorg je ervoor dat klanten meteen de weg naar jouw nieuwe pand vinden via Google Maps!

Recensies en vragen beantwoorden

Op Google My Business krijg je de mogelijkheid om recensies te plaatsen. Wanneer een prospect of een klant hier een review plaatst, kan je er best op reageren. Dit komt persoonlijk en professioneel over.

Hetzelfde geldt voor vragen die bezoekers stellen op je Google My Business pagina. Help potentiële klanten ook verder via dit medium. Zo worden ze misschien wel klant bij jouw bedrijf!

Berichten op Google My Business plaatsen

Ten slotte kan je ook berichten op Google My Business plaatsen zoals op Facebook. Zo kan je in één oogopslag de persoon die op zoek is naar jouw bedrijf op de hoogte stellen van de laatste nieuwtjes.

Hier kan je bijvoorbeeld een bericht plaatsen over een nieuw product, een nieuwe dienst of een nieuwe werknemer.

Foto’s en video’s op Google My Business plaatsen

Mensen kunnen je bedrijf gemakkelijker vinden met foto’s en video’s. Deze foto’s kan je zelf op je pagina plaatsen, of kunnen van klanten afkomstig zijn. Voeg zeker enkele bedrijfsfoto’s en het logo van je bedrijf toe. Zo kunnen mensen zien of jij de producten en diensten aanbiedt waar zij naar op zoek zijn.