Websites op maat van verhuurbedrijven

Stel je voor: een online platform dat niet alleen jouw verhuurbedrijf perfect weerspiegelt, maar ook je dagelijkse processen een stuk makkelijker maakt. 

Geen overvolle mailboxen meer, of roodgloeiende telefoons. Klinkt als muziek in de oren, toch? Meer nog: een sterke digitale aanwezigheid is erg belangrijk, anders verlies je al veel omzet tegenover je concurrenten. Dat wil je vermijden. 

In deze blog leren we je meer over websites op maat van verhuurbedrijven. We bespreken waarom een digitale transformatie cruciaal is voor jouw bedrijf, wat een website op maat nu precies inhoudt en hoe zo’n website best wordt opgebouwd.  

Het belang van digitalisering en webdesign voor verhuurbedrijven

We weten allemaal dat online aanwezigheid cruciaal is, maar het biedt echt veel voordelen voor jouw bedrijf. Maar waarom is dit zo belangrijk specifiek voor verhuurbedrijven? Simpel:

 • Je bent 24/7 toegankelijk  
 • Je krijgt een groter bereik
 • Je kan veel efficiënter werken en zo kosten besparen
 • Je krijgt waardevolle inzichten
 • Je hebt een concurrentievoordeel

We leggen uit.

Je biedt 24/7 toegankelijkheid

Klanten kunnen op elk moment van de dag (of nacht) jouw aanbod bekijken, reserveringen maken en zelfs betalingen uitvoeren, zonder zich zorgen te hoeven maken over openingstijden.

Je vergroot je bereik

Met een doeltreffende online strategie kun je een veel breder publiek bereiken, inclusief klanten die je mogelijk nooit persoonlijk zou ontmoeten. We bereiken dit door te focussen op SEO en het implementeren van een op maat gemaakt marketingplan.

Je kan veel efficiënter werken en zo kosten besparen

Door processen zoals boekingen, betalingen en klantenbeheer te automatiseren, kun je aanzienlijke efficiëntieverbeteringen en kostenbesparingen realiseren. Minder tijd besteed aan administratie betekent meer tijd om te focussen op wat echt belangrijk is: jouw klanten en je service.

Je krijgt waardevolle inzichten

Een digitaal systeem biedt waardevolle data over je klanten en hun gedrag. Deze inzichten zijn goud waard voor het verfijnen van je aanbod, marketingstrategieën en algemene bedrijfsvoering. Weten wat je klanten willen en hoe ze interactie hebben met je bedrijf, stelt je in staat om proactief te reageren en je diensten voortdurend te verbeteren.

Je hebt een concurrentievoordeel

In een markt waar de concurrentie slechts een klik verwijderd is, kan een professionele, gebruiksvriendelijke website het verschil maken. Belangrijke onderdelen hierbij zijn een goede zoekbalk, duidelijke structuur en een makkelijk bestelproces.

Je website moet ook mobiel slim ontworpen zijn, zo krijg jij meer huuraanvragen.
Je website moet ook mobiel slim ontworpen zijn, zo krijg jij meer huuraanvragen.

Belangrijkste onderdelen van verhuurwebsites

Als je dit leest, ben je waarschijnlijk aan het onderzoeken wat een verhuurwebsite echt nodig heeft. Laten we eerlijk zijn, je wilt een website die niet alleen zorgt voor een stroom aan bestellingen, maar die ook jouw werklast verlicht. Hier zijn een paar punten waar wij op focussen.

1. Gebruiksvriendelijk ontwerp

Klinkt logisch, maar wacht. Jij hebt waarschijnlijk heel wat materialen, machines, toestellen, … te huur. Potentiële klanten moeten zo snel en eenvoudig mogelijk het juiste product kunnen vinden.

Bij een gebruiksvriendelijk ontwerp denken wij aan:

 • Duidelijke categorieën en subcategorieën
 • Een uitgebreide zoekfunctie
 • Gemakkelijke menu-items
 • Responsief webdesign
 •  …

Overzichtelijke productpagina’s

Elk product of dienst moet een eigen pagina hebben. Dit is niet alleen belangrijk om al je info kwijt te spelen, maar heel vaak zoeken mensen op ‘PRODUCTNAAM huren’. Dit is belangrijk voor je SEO.

Op deze pagina moeten (indien van toepassing) volgende zaken staan:

 • Titel
 • Omschrijving
 • Foto’s
 • Toebehoren of verbruikproducten
 • Specificaties
 • Huurprijzen (staffelprijs?)
 • Huurvoorwaarden
 • USP’s
 • Veiligheidscodes
 • Vervoertype
 • Transportkosten
 • Bijhorende downloads

Idealiter koppelen we jouw ERP-systeem aan je website. Daar komen we later nog op terug in deze blog.

Bespreek vrijblijvend met ons jouw ideeën 

Eenvoudig reserveren (en eventueel betalen)

Opnieuw: makes sense bij verhuurbedrijven. Toch is het bij vele websites nog niet in orde. Maak het voor je klanten mogelijk om snel en moeiteloos te reserveren.

Ook hier zijn weer talloze opties mogelijk. Wil je enkel professionele klanten toegang geven, of ook de particuliere? Moeten nieuwe klanten meteen een account krijgen? Moeten wij deze verifiëren aan de hand van hun BTW-nummer? Zijn er klanten die misschien niét mogen bestellen? Alles kan.

We zorgen indien gewenst ook voor veilige betaalopties. SSL-certificaten, betrouwbare betaalpartners: alles draagt bij tot een veilige online transactieomgeving.

Accounts

We haalden het hierboven al aan: klantaccounts. Dit kan je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Het voordeel voor je klanten is dat het hen in staat stelt om hun reserveringsgeschiedenis te bekijken, persoonlijke gegevens bij te werken en het reserveringsproces te versnellen bij toekomstige bezoeken.

Slimme Google-integratie

We gaan verder dan het gemiddelde marketingbureau. Je kent waarschijnlijk Google Analytics, maar wij koppelen je website met meer Google tools. Een bedrijfsprofiel op Google My Business (voor meer SEO), een domeinverificatie via Search Console (voor nog meer analyses en betere indexatie) en Tag Manager (zodat we alle conversies op je website kunnen meten). Voor minder gaan we niet.

ERP-integratie voor automatisatie

We leven in de 21e eeuw. We hoeven geen producten meer manueel in te geven. Automatiseer je website:

 • Producten komen manueel op je website
 • Bestellingen worden automatisch aangemaakt
 • Bestelbonnen worden automatisch geprint
 • Klantenaccounts worden automatisch geverifieerd en aangemaakt

Laat je administratieve kosten kelderen en focus waar jij goed in bent: verhuren. Wij zorgen voor de website waarmee je dat kan doen.

Meer over ERP-koppelingen

Automatische koppeling tussen ERP en verhuurwebsite.
Het is nog makkelijker wanneer jij aan je websites niet moet aanpassen: alles komt automatisch via je ERP-systeem.

Case studie: website van Wim Verhuur

Voor Wim Verhuur draait alles om snelheid en gemak voor hun klanten. Met meer dan 9.000 machines moeten ze een actueel aanbod tonen, en dit in nauwkeurige synchronisatie met Business Central, waarin alle essentiële informatie wordt beheerd.

Lees meer over koppelingen met Business Central

Zo hebben we dit aangepakt

Samen met Wim Verhuur creëerden we een overzichtelijke website, gericht op de gebruikservaring van de klant. Navision voorziet het CMS van de meest recente productinformatie, veiligheidsvoorschriften, prijzen, en eigenschappen.

De website retourneert alle contracten, aanvragen, en wijzigingen naar Navision, waardoor een continue wisselwerking tussen website en ERP ontstaat.

Resultaat

Het resultaat is een gebruiksvriendelijke website waar klanten snel en gemakkelijk machines kunnen huren. Met een aanpak die ook social media en Google Ads omvat, wordt het vernieuwde platform gepromoot.

Wisselwerking tussen website en Business Central

Elke nacht wordt er gecontroleerd op nieuwe producten, prijzen, en foto’s, en wordt bekeken of er aanpassingen nodig zijn. De gegevensstroom werkt ook in de tegenovergestelde richting: wanneer klanten via de website een machine reserveren, worden deze gegevens automatisch doorgestuurd naar Business Central.

ERP is de baas van de data, de website geeft het weer

In Business Central geeft Wim Verhuur aan in welke volgorde de producten op de website moeten verschijnen, welke producten in de spotlight staan, en welke niet worden getoond. Bovendien worden aanbevolen accessoires gekoppeld aan specifieke producten, waardoor klanten moeiteloos de benodigde accessoires vinden bij het huren van een machine.

Synoniemen en zoekgedrag

Wim Verhuur meet het zoekgedrag via Google Analytics en houdt rekening met synoniemen. Bijvoorbeeld, voor een behangafstomer worden termen zoals stoom, stoommachine, stoommachien, steam, steamer, behang, en behangpapier geregistreerd.

Zelfs synoniemen als vlinder of helikopter voor een betonpolierder worden in het CMS bijgehouden, waardoor de website altijd relevant en klantgericht blijft.

Stappenplan voor het ontwikkelen van jouw maatwerkwebsite

Stap 1: elkaar leren kennen

Wil jij werken aan een website voor je verhuurwebsite? Kom vrijblijvend met ons babbelen. Je hangt nog aan niets vast.

Wij hebben hier ondertussen al veel ervaring in en kunnen je goed op weg helpen. We stellen in deze fase heel veel vragen:

 • Wie is je doelgroep eigenlijk?
 • Wat verhuur je?
 • Wat wil je bereiken?
 • Werk je met een ERP-systeem?
 • Hoe ziet dat eruit?
 • Hoe verloopt een verhuurproces bij jullie?

Wij komen hier gerust voor langs, dan krijgen we een beter idee van hoe jullie te werk gaan. Laat ons gerust weten wanneer dit voor je past.

Plan een vrijblijvend gesprek 

 Stap 2: Voorstel op maat

Bij onze kennismaking gaan we diep in op je behoeften. We stellen vragen over de structuur, gewenste functionaliteiten, en hoe je de interactie met bezoekers voor je ziet.

Deze informatie helpt ons om een voorstel op maat te maken, waarbij we ook de mogelijkheid van een ERP-systeem (zoals boekhouding, voorraadbeheer) bespreken als dat relevant is.

 Stap 3: Webdesign 

 Na goedkeuring van de offerte gaan we aan de slag. Onze experts, waaronder designers, copywriters, programmeurs en marketeers, vormen een team om een website te creëren die perfect past bij jouw verhuurbedrijf. Indien nodig integreren we een ERP-systeem om processen te optimaliseren.

Stap 4: Testing (liefst op een testplatform)

 We nemen uitgebreid de tijd om de website te testen en te optimaliseren. Hierbij betrekken we jou actief. Het testplatform stelt je in staat om de functionaliteiten te ervaren en eventuele aanpassingen door te geven. Deze fase vereist enige betrokkenheid om ervoor te zorgen dat de website aan al je wensen voldoet.

Stap 5: Lancering

 Alles getest en naar tevredenheid? Dan gaan we over tot de lancering van je website, zodat deze voor jouw doelgroep toegankelijk wordt.

Stap 6: Onderhoud, optimalisatie en marketing 

Een website is eigenlijk een soort reis. Net zoals je ERP-systeem, heeft een website voortdurende aandacht nodig - monitoring, uitbreiding en bijsturing. Wij blijven betrokken om ervoor te zorgen dat jouw website niet alleen goed werkt, maar ook echt past bij wat jouw bedrijf nodig heeft.

Indien je wilt, kunnen we je ook ondersteunen met alle nodige campagnes om nog meer verhuuractiviteiten te promoten. Denk aan drukwerk, grafisch design, social media campagnes, google campagnes, …

Michaël Daems

Meer huuraanvragen? Let's go!

Ben je klaar om je verhuurbedrijf naar een hoger niveau te tillen met een op maat gemaakte website? We staan klaar om jouw ideeën om te zetten in een gebruiksvriendelijke en doeltreffende online aanwezigheid. Plan nu een vrijblijvende kennismaking in en ontdek wat wij voor jouw verhuurbedrijf kunnen betekenen.

Dit soort artikels in je mailbox ontvangen?

Vul hieronder je gegevens in en krijg onze blogartikels automatisch aan.

Deze site is beveiligd met Google reCAPTCHA. Privacy - Voorwaarden

Lees nog meer berichten

Hoe haal je meer conversies uit je website?

Hoe haal je meer conversies uit je website?

Dit is het stappenplan als je een website laat maken

Dit is het stappenplan als je een website laat maken

Websites op maat voor begrafenisondernemers

Websites op maat voor begrafenisondernemers

Website met configurator (voorbeelden en tips)

Website met configurator (voorbeelden en tips)

Websites op maat van groothandels

Websites op maat van groothandels

Website of webshop met ERP koppeling laten maken

Website of webshop met ERP koppeling laten maken